banner55

Karabağlar onları unutmadı

26 Şubat 2023 Pazar 10:10
Karabağlar onları unutmadı

Hocalı'da katledilenler ve büyük deprem felaketinde yaşamını yitirenler anıldı.İZMİR (İGFA) -Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından 31 yıl önce katledilen 613 kişi ve Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketlerinde yaşamını yitirenler, İzmir'in Karabağlar ilçesinde törenle anıldı.

Karabağlar Belediyesi’yle Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu tarafından Salih Omurtak Mahallesi’ndeki Hocalı Anıtı önünde düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Azerbaycan dernekleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören, katliamda ve deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Türkiye'nin acılı günlerden geçtiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, "Hepimizin acısı, insanlığın acısı. Bundan sonra benzer felaketlerin yaşanmaması için gerekli önlemleri almak ve 84 milyon insanımızın huzur içinde yaşamını sürdürmesini sağlamak zorundayız” dedi.

Hocalı'da da eline hiç silah almamış masum insanların emperyalist güçlerce katledildiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Artık rahat uyusunlar. Karabağ özgürlüğüne kavuştu. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi bizim dileğimiz yurtta ve dünyada barışın, dostluğun, kardeşliğin sağlanması. Bunun için güçlü ve birlik içinde olmalıyız” diye konuştu.

Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı da Hocalı'da katledilenlerin çocuklarının on yıllar sonra Karabağ Zaferi'ne imza attığını belirterek, “Hiçbir emperyalist güç bize zincir vuramayacağının farkında olmalı” dedi.

Ambarcı daha sonra Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'ni simgeleyen Suşa Çiçeği Rozeti'ni Başkan Selvitopu'na takdim etti.

Tören, anıta karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37