SARDOS, Edirne’den Çanakkale’ye yürüdü

14 Mart 2023 Salı 11:00
SARDOS, Edirne’den Çanakkale’ye yürüdü

15 kilometre mesafeli doğa yürüyüşü gerçekleştiren Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri hafta sonu Edirne Yerlisu Köyü'nden başlattıkları yürüyüşte aynı gün Çanakkale sınır hattına ulaştı.Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri geçtiğimiz hafta sonu 15 km. mesafeli bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yerlisu köyünden başlayan yürüyüşte üyeler, öğle saatlerine doğru zirvede Edirne-Çanakkale sınır hattına ulaştı.

Burada öğle yemek molası vererek kumanyalarını yiyen doğaseverler, öğleden sonra Kalealtı köyüne ulaşıp, köy kahvesinde çaylarını içip sohbet ettikten sonra etkinliği bitirerek Keşan'a dönüş yaptılar.

SARDOS yetkilileri etkinlikle ilgili değerlendirmelerinde, bir süredir ülke olarak yaşanan afet dolayısıyla olağanüstü günler yaşadıklarını belirterek, son günlerde ekonomi, siyasi, sosyal ve eğitim gibi birçok konuda uçları yaşadıklarını söyledi.

Bu çalkantıların içinde yaşayan toplum fertleri olarak, etkilenilmemesinin mümkün olmadığını ifade eden yetkililer, "Bu sebeple bir gün de olsa hafta sonları kendimizi doğaya atıyoruz ve Japonların söylemiyle orman banyosu yapıp pozitif enerji yüklüyoruz. İşte yine böyle bir düşünceyle çıktık yola. Turkuaz Saros'un ortasında Kaşık Adası, karşısında yeralan el yapımı FSRU ve altından geçen diri faya inat inci gibi görünüyor, dimdik durup adeta bizi selamlıyor. Zirvede çevreyi gözlemlerken bir süre derinlere daldık, geçmişi düşündük, geleceği sorguladık zihnimizde. Sonra yağmurların etkisiyle yeşeren buğday tarlalarına ve gelin tacı gibi açan badem ağaçlarının çiçeklerine doğru aktık aşağıya.  Tabiatı bir nebze sevindirse de bu yağışlar hala barajlar tam takır.  Önümüzdeki günlerde beklentilerimizi karşılayacak yağışı almazsak eğer bu yaz zor geçecek. Bu kuraklık mevsimsel kuraklığın da ötesinde, şimdiden tarımsal kuraklığın tehlike çanları çalmaya başladı bile. Su tasarrufunu ihmal etmeyelim, suyu boşa harcamayalım, unutmayalım; Tehlike çok yakın!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37