Bursa'nın ölüm yolu! O yol 'Tahtalı' köye çıkıyor

18 Mart 2022 Cuma 15:06
Bursa'nın ölüm yolu! O yol 'Tahtalı' köye çıkıyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Tahtalı Mahallesi sakinleri daha önce ölümlere sebep olan kazaların yaşandığı yol için acil trafik lambası istiyor. Mahalle Muhtarı Hüseyin Kahya, "Öğrencilerin de kullandığı bu yol tehlikeli bir yola dönüştü, acilen buraya trafik lambası istiyoruz" diye konuştu.RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN/BURSA İGFA-  Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Tahtalı Mahallesi'nde vatandaşlar daha önce birçok kez ölümlü kazanın da yaşandığı mahalleye giriş ve çıkışların yapıldığı yol için trafik lambası istiyor. Hafriyat kamyonları ve etrafta bulunan sanayilere ürün taşıyan tırlar tarafından yoğun olarak kullanılan yolda trafik lambası ve ışığı olmaması sebebiyle yayalar ve araçlar mahalleye giriş çıkışlarda zorlanıyor.

ÖĞRENCİLERİN ZORLU YOLU

Mahalle merkezinde bulunan okula ulaşmak için öğrencilerin de yoğun olarak kullandığı yolda trafik lambası eksikliği oldukça göze çarpıyor.
Bırakın trafik lambasını, yaya geçidine bile uyulmuyor bu yolda. Muhtar Hüseyin Kahya konuyla ilgili ifadelerinde şu sözlere yer verdi; "Öğrenciler bu yolu sürekli kullanıyor. Buraya trafik lambasının yapılmasını şart buluyorum. Mutlaka yapılmalı. Daha önce ölümlü kazanın da yaşandığı bu yolu, birçok hafriyat kamyonu, tırlar ve arabalar kullanıyor. Bu bakımdan karşıya geçmek oldukça tehlikeli ve meşakkatli.''

YASAĞI ÇİĞNENEN YOL

Tahtalı Mahallesinde tarlalara ulaşmak için kullanılan yol için de çözüm isteyen Muhtar Kahya, "Daha önce kamyon girişinin yasak olduğu yol, şu anda kamyon girişi yasaktır tabelası olmasına rağmen kamyonlar tarafından kullanılıyor. Kamyonların kullandığı yol dar olması sebebiyle diğer araçlar tarafından kullanılamıyor. Aynı zamanda ağır tonajlı kamyonlar sebebiyle yolda çukurlar oluştu. Kamyon girişine yasak olan bu yolun kamyonlar tarafından kullanılmasını istemiyoruz" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37