Bitiş çizgisi

28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kaldı. 63 milyon civarındaki seçmen Pazar günü sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanı'nı seçecek.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Mayıs 2023 Çarşamba 23:31
Bitiş çizgisi

28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kaldı. 63 milyon civarındaki seçmen Pazar günü sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanı'nı seçecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı 14 Mayıs tarihine kadar Cumhur İttifakı-Millet İttifakı ve ATA İttifakı adaylarını açıklamış, sandıklar açıldığında Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tura kaldığı belli olmuştu.

14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında ATA İttifakı'nın adayı Sinan Ogan’ın yüzde 5’lik oy oranı herkesi şaşkına uğratırken, ikinci turda Ogan’ın taraf olacağı ittifakın da yarışta ipi göğüsleyeceği kanaati hakim olmuştu.

Özellikle 16 Mayıs tarihinden itibaren ATA İttifakı'nın daha çok Millet İttifakı lehinde bir karar vereceği düşünülürken, Sinan Ogan’ın "Ben ikinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğim" açıklaması ile işler bambaşka bir noktaya doğru taşınmış oldu.

ATA İttifakı'nın omurgasını teşkil eden Zafer Partisi'nin vereceği karar günlerdir tartışılırken, Zafer Partisi tarafından talep edilen maddelerin Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmesi sonrasında da, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın "Biz ikinci turda Millet İttifakı tarafında olacağız" açıklaması safların iyiden iyiye netleşmesine vesile oldu.

28 Mayıs tarihinde artık saatler kaldı. O tarihte yapılacak olan seçimde galip gelecek adayın çok az oy farkı ile ipi göğüsleyeceği gerçeği, hemen herkes tarafından az çok tahmin ediliyor.

Bu yüzden her iki ittifakın yöneticileri de ilk anda psikolojik üstünlüğü ele geçirmek, sonra da en ufak bir oy potansiyeli bulunan kişi ya da kişileri kendi saflarına katabilmek adına var olan tüm imkanları kullanmaktan geri kalmıyorlar.

Seçimin yapılacağı Pazar gününe kadar şu ana kadar oylarının yönünü açıklamayan kişi ya da grupların, yönlerini hangi adaya doğru çevirecekleri ya da 14 Mayıs tarihinde durdukları yerden başka bir yerde olup olmayacaklarını şimdilik bilmiyoruz.

Zafer Partisi'nin tavrını açıklaması ile sözünü ettiğimiz psikolojik üstünlüğün Millet İttifakı'na geçtiği ve büyük bir çoğunluğu ülkücülerden oluşan kitlenin Millet İttifakı'na yönelmesi ile 14 Mayıs tarihindeki farkın kapanabileceği konuşuluyor.

Bitiş çizgisine kimin daha yakın olduğu, kalan günler içerisinde rengini belli etmeyen kitlelerin yönlerini ne tarafa çevireceği, ilk turda alınan oyların artık önemini yitirdiği bir süreçte neticenin hangi aday tarafından alınacağı şu sıra cevabı en çok merak edilen sorular.

Bu soruların cevabını öğrenmek için beklememiz gereken sürede en fazla 72 saat.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37