Teknolojinin gelişmesi ile birlikte  yeni nesilleri X,Y,Z gibi harfler koyarak gruplandırdık. Her grup kendinden sonra gelen grubu değiştirmek yerine sadece eleştirerek aşağıdaki özelliklere sahip Z kuşağının ortaya çıkmasına neden oldu.  

AİLE İLİŞKİSİ

Aile, onlar için sadece her  isteği yerine getiren, herhangi olumsuz bir durumda veya istekleri yapılmadığına   evi terk ederim ya da intihar  ederim şeklindeki tehditleriyle egemen oldukları bir kurum.

ARAKADAŞ İLİŞKİSİ

Arkadaş, sadece iyi günde paylaşım yapılan,  zor zamanlarda yalnız bırakılıp  yüzüne bakılmayan, en ufak bir hatasında arkasından  konuşulan fakat hatasını düzeltmesi  için uyarılmayan, destek olunmayan kişidir.

ÖĞRETMEN İLİŞKİSİ

Öğretmen, sadece ders anlatan, davranış öğretmeyen, herhangi bir hatasını söylediği zaman ailesini dolduruşa getirip 'Sen benim çocuğuma bunu diyemezsin' dedirtilen ya da hiç düşünülmeden bir üst makama şikayet edilen daha da acısı istediğini yaptırmak için kolaylıkla iftira atılan kişidir.

HAYVANLARLA İLİŞKİSİ

Sahip olunan hayvanı, sadece uzaktan sevilen, sorumlulukları  başkası tarafından  yerine getirilen, canı istediğinde tek arkadaşı olan  istemediğinde yüzüne bakılmayan canlıdır.

TEKNOLOJİ İLİŞKİSİ

Z kuşağı için teknoloji, araştırma yapılıp  bilgiye ulaşılmak yerine bütün vaktin boşa geçirildiği insana hiçbir değer katmayan ve hatta birçok değeri yok eden facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya hesapları, yüz yüze görüşmek yerine anlık mesajlaşmak veya paylaşım yapmak için tercih edilen  whatsapp vb.  programlar, yaşına uygun olmayan  video, görsel veya konuşmaların geçtiği uygunsuz sitelerdir ki bu siteler onları olması gerekenden önce ergenliğe sokar ve yaşından büyükmüş gibi davranmasına sebep olur.

BÜYÜKLERLE İLİŞKİSİ

Z kuşağının beyninde büyük ve küçük kavramı yoktur. Aile ziyaretlerinde sıkıldığı için elinden telefonu hiç düşürmez. Aile birileriyle ilgilenmek yerine bir odaya çekilip kendini soyutlamak ona daha cazip gelir.

OKUL İLİŞKİSİ

Okul, eğitim-öğretimden ziyade  boşa ve eğlenceli  zaman geçirmek, dedikodu yapmak için kullanılan ortamdır. 

Tüm bunların sonucunda Z kuşağı;

özgüven yoksunu, hatayı hep karşıda arayan, kendine toz kondurmayan ama  kendini de sevmeyen, zorluklar karşısında  mücadele  etmeyip pes eden, paylaşmayı bilmeyip bencil olan, üretkenlikten uzak, teknoloji (sosyal medya) bağımlısı bir birey.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37