31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçime birkaç gün sonra 2 ay kalmış olacak. Kalan bu kadar kısa süre içerisinde özellikle seçime iddialı olarak katılacak olan siyasi partilerin, önemli ölçüde belediye başkan adaylarını netleştirmemesi pek çok bölgede sıkıntı yaratmaya başlamış durumda.

Türkiye’de bilindiği gibi pek çok ilçe merkezinin nüfusu tabelasında il yazan şehir nüfusundan daha fazla. Özelliklede bünyesinde çok sayıda sanayi kuruluşu barındıran bu ilçelerin belediye başkanlığını kazanmak, siyasi partiler için adeta büyükşehir belediyesi kazanmak kadar değerli.

Seçin kazanmaya yakın siyasi partilerde bilindiği gibi önce aday olmak önemli. Bir kısım isim gerçekten belediye başkan dayı olabilmek adına yola çıkarken, yine pek çok isim de belediye meclis üyesi olmak, diğerleri de "Partim burada belediye başkanlığını kazanırsa benim de işlerim yolunda gider" anlayışı ile adaylık başvurusunda bulunuyor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi seçime nerede ise 2 ay kaldı. Her ne kadar YSK adayları 20 Şubat tarihinde mesai saati sonuna kadar istiyor olsa da, partiler düzenledikleri organizasyonlar ile hemen her hafta bir yerleşim merkezinin adaylarını kamuoyu ile paylaşıyorlar.

Asıl sıkıntı bu saate kadar henüz adaylıkları netleşmeyen yerleşim merkezlerinde yaşanıyor. Bundan 15-20 gün önce adaylık için isimleri netleşenler gerekli çalışmalara çoktan başlamış durumdalar.

Bizde nerede ise gelenektir aday açıklamaları geciktikçe o siyasi parti içerisinde mutlaka bir kaynama olur. Özellikle belediye başkanlarının bulunduğu seçim bölgelerinde aday açıklamaları uzadıkça diğer aday adayları, "Bizim belediye başkanında sorun olmasa şu ana kadar çoktan yeni dönem için ismi adaylık için çoktan açıklanmıştı. Aday isminin açıklanması uzadığına göre genel merkez mevcut belediye başkanından vazgeçti" anlamını çıkartıyorlar.

İşte o andan itibaren tezvirat başlıyor. Adayların pek çoğu kendilerinin dışında oluşturdukları grup ya da gruplar ile başta belediye başkanı olmak üzere, diğer aday adayları ile ilgili olumsuz haberler yaymaya.

Parti genel merkezlerinin, anlatmaya çalıştığımız bu diğer adayları eksiltmeye yönelik kara propagandaya ne kadar yeşil ışık yakıp yakmadıklarını bilemiyoruz. Ancak hakkında olumsuz haber yaptırılan isimlerin, bu sırada en azından psikolojik olarak etkilendiklerine çok şahit olmuşluğumuz vardır.

Türkiye adım adım yerel seçime gidiyor. Belediye başkan adaylıklarının büyük bir ölümü açıklanmasına rağmen henüz açıklanmayan önemli bir sayı var. Böyle bir süreçte genel merkezlerin yerel noktada ortaya çıkacak olumsuzlukları engellenmek adına ellerini daha çabuk tutmaktan başka çare yok.

Söz konusu olumsuz haberlerin başka bir siyasi parti tarafından yapılmasına imkan yok. Zira bu şekilde gazetemizin haber merkezine gelen açıklamaları okuduğumuzda, yapılan tezviratın tamamen parti içerisinden geldiği çok net bir şekilde belli oluyor.

Kazanmanın tek yol sayıldığı bir süreçte bir makama oturmak isteyenlerin bırakın diğer siyasi parti adaylarına kendi partilerinden aday olmak isteyenlere bile tahammülleri olmadığı artık aşikar.

Bir an önce adaylar açıklan da herkes rahat bir nefes alsa.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37