2016-03-08 23:02:04

5 yıldızlı Gebze vilayeti…

08 Mart 2016, 23:02

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, dün Holliday INN Hotel’de bizimle basın toplantısı düzenledi ve bu toplantıda GTO'nun yaptığı çalışmaları ve 2016'daki hedefleri ve projelerini, Gebze'ye dair yapılacak olanlarla ilgili geniş bilgileri bizimle paylaştı…

Bu satırları toplantıdan döner dönmez baskıya yetiştirmek için sıcağı sıcağına yazıyorum…
Gebze Basının büyük ilgi gösterdiği toplantıya GTO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular…

Çiler’in bütün toplantıları olduğu gibi basın toplantıları da  çok katılımlı geçiyor, zira dün birlikte aynı masada oturduğumuz Başkanın kendisine de söyledim, “Basın mensuplarnının sizin toplantılarınıza gösterdiği önem yine sizden kaynaklanıyor çünkü basını özellikle yerel basını önemseyen bir tavrınız ve yakın tutumunuz var…”

Çiler de yerel basının önemine işaret ederken şu tespiti yaptı, “Bizim bölge basını ulusal çaptaki basın kuruluşlarını gölgede bırakabilecek bir kapasitesi var ve bir bizim bölge basınında ulusal çapta kalem oynatacak bir çok kişi bulunmaktadır” diyerek bizleri bir kez daha onore etmiş oldu kendisine teşekkür ediyorum.
                                                ***
Dün Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Nail Çiler sinevizyon gösterimi eşliğinde  Oda’nın gerçekleştirdiği faaliyetleri ile ilgili uzun bir sunum gerçekleştirdi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun  Odaların Ödül Töreninde  söylediği, “ GTO Türkiye’deki tüm Odaların içinde 5 yıldızlı bir Odamızdır alkışlıyorum” sözlerini haklı çıkartacak faaliyetlerini bir kez daha bu sunumla anlatan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bunun haklı gururunu sosyal paylaşım projeleri dahil olmak üzere pek çok  alanda gerçekleştirdikleri  çalışmaların haklı gururunu yaşıyordu.

Bölgemizin sadece sanayide değil bir çok alanda Dünyanın en önemli çekim merkezleri içinde bulunduğunu ifade eden Çiler, Türkiye genelindeki 365 Oda içinde Gebze Ticaret Odasının bir çok alanda ilkleri gerçekleştiren bir Oda haline geldiğini belirtti.
                                                 ***
Bünyesine  Marka’yı ve Kosgeb’i dahil eden Gebze Ticaret Odası ayrıeten işsizlere bir iş kurumu niteliği taşıyacak “yenibiris.com” departmanını dahil etmesiyle de övünüyor.
Oda, bünyesinde açılan 102 toplam kursta bin 112 kişi kurs görmüş ve bu kişiler bölgemizdeki bir çok fabrika ve işletmede istihdam edilmiş.
                                                 ***
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler uluslararası alanda da Oda’nın büyük atılım gerçekleştirdiğini ifade etti. Çiler, “GTO bilgili donanımlı insan yetiştiren bir akademi oldu.
 
Sosyal sorumluk projesi kapsamında Gebze üniversite ile birlikte Mardin e gidip 400 yoksul öğrenciyi giydirdik. 16 ilçede 12450 öğrenciye madde bağımlılığının zararlarını anlattık. GOSB ile mesleki ve teknik anadolu lisesi yapıyoruzOda  olarak 56 farklı ülkeden misafire bölgemizi tanıttık. 8 dış fuar gezisi yaptık 22 fuara 517 üyemiz stand açtı..

Üyelerin eğitim faaliyetlerine önem verdik Umum becerisi  10 eğitimi başta olmak üzere, 38 eğitim 1190 kişi sertifika aldı ve eğitimlerden ücret almadık..Gebze Teknik Üniversitesine  bir milyon altmış dokuz bin tl istihdam desteği sağladık…” dedi.

Gebze Ticaret Odası artık üyelerine elektronik ortamda da hizmet veriyor ve bir üye geceyarısı bile Oda kayıtlarından kendi sicilini çıkartıp mesai saatlerini beklemeden işlerini halledebiliyor.

Gebze'nin halen bir ilçe olmasının büyük sıkıntılara neden olduğunu açıklayan Başkan Çiler; Gebze bölgesinden 5 yeni OSB daha çıkar.. Çayırova E5 yanı ve Tembelova başta olmak üzere bu alanlara OSB kurulması mümkün. OSB'lerimizde 68 bin işçi çalışıyor. Gebze Deniz'i ve dağı gören,  üretim ve ticareti bir arada yaşayan bir ilçe,  OSB ve Teknopark kenti Gebze .. Ama ilçeyiz..700 bin nüfusa rağmen ilçeyiz…”
                                                   ***
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’i dün dinlerken 5 yıldızlı olacak, bünyesinde bütün il kriterlerini barındıran bir yer olarak bir vilayeti canlandırdım gözümde.

 Başkan Çiler, “Biz hepimiz Gebzeliyiz, Çayırovası ile Darıcası ile Dilovası ile bir bütünüz. Bugünkü nüfusumuz 696 bin 904 oldu. 1982 Anayasamızda var olan bütün il kriterlerine sahibiz. Ankaraya  en yüksek devlet katlarına bunu anlattık.

Gebze'ye beyin göçü olacak buraya beyaz yakalılar gelecek. Gebze'nin en büyük sorunlarından biri olan Trafik sorunun çözümü için Kadıköy metrosu Gebze'ye gelmeli. Bunun çalışmasına katkı sunuyoruz” derken Gebze’nin il olmasını hayal ettim.
                                                 ***
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler en önemli çıkışını sunumun ardından toplantının sonunda yaptı ve aynen şöyle dedi: “Sadece öğrenci sayımız 143 bin 945. 5 bin 714 öğretmenimiz var, toplam 4 bin 61 dersliğimiz mevcut.

Kadıköy Metrosu Gebze’ye gelmeli hatta bu hat Düzce iline kadar ulaşmalı.Gebze Bölgesi Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Bundan sonraki lobimiz 685 bin nüfusu 750 bine çıkarttırarak Gebze'yi Büyükşehir'li il yapmaktır…

 Bundan sonraki lobi çalışmalarımız Büyükşehir’li Gebze İl’i üzerinde olacak ve olmalı. Biz elbette Kocaeliliyiz Kocaeli’ye karşı değiliz, ancak il hakkımız mutlaka teslim edilmeli. İl yolu bizim artık çıkılmaz ve mutlaka ama mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir çıkılmaz yolumuzdur” diyerek tamamladı.

Bizde bu satırları yazarı olarak  aşağı yukarı 30 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu hususta Sayın Çiler’in yanındayız ve kendisinin bu yürekli ve samimi çıkışını destekliyor, alkışlıyor ve kutluyoruz... Önemli olan bütün diğer kurum ve kuruluşlar da bu hedefin içinde bu hedeften yana olsunlar! Bu çalışma hayırlı uğurlu olsun!
 SAĞLICAKLA KALINIZ!  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.