2016-03-03 23:15:24

Kaçak hafriyatçılar köylerde cirit atıyor!

03 Mart 2016, 23:15

 Önlemlere ve mücadeleye rağmen bölgemize kaçak moloz ve hafriyatın döküldüğünü Büyükşehir haber bültenlerinden de öğrenebiliyoruz.

Zira Büyükşehir son olarak basına servis ettiği basın bültenine göre, Büyükşehir Ekipleri ile jandarma ortaklaşa Gebze köylerindeki kırsalda  kaçak hafriyat döken araçlara ve firmalara yönelik bir operasyon düzenlemiş. Operasyonda kişi ve firmalara astronomik cezalar yazılmış…

Bu hususu defalarca yazıyor çiziyoruz…
Kocaeli Büyükşehir, İlçe Belediyeleri, Emniyet’ten ve jandarma ile birlikte bu hususta daha sıkı bir çalışma yapması gerekiyor çünkü artık kuzeyimizdeki yeşil hat ve ormanlarımız, İstanbul içme suyunu sağlayan İSKİ Havzası da  da büyük risk altında bulunuyor…
                                  ***


TOPLUMSAL CİNNET Mİ GEÇİRİYORUZ?
Gün geçmiyor ki medya kurulmuşlarında aile içi dramları yansıtan haberler, toplum içerisinde şiddet, cinayet ve kafaları içeren haber yer almasın. Bu haberler toplumun moral değerlerini de çökertiyor. İlimizde yaşanan bir çok cinayet ailenin nasıl çöktüğünü ortaya koymakta.

Gölcük’te bir damat eşini ve ailesini katletti, Bayramoğlu’nda bir eş önce karısını sonra kendisini öldürdü. Ülkenin genel haberlerinde hep bu tür haberlere rastlıyoruz son günlerde…
-Suriye meselesi,
-İşsizlik,
-Aileiçi Şiddet olayları,
 Gizli Ekonomik Kriz,
 Bütün bu sebeplerin Türk Aile yapısının ilk önce psikolojisini bozduğu akabinde büyük bir aile yapısı erozyonuna uğrattığı muhakkak olarak görülüyor…

Son günlerde yaşanan aile içi cinayetleri yorumlayan Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Kemal Sayar, şişkin ego çağında olduğumuzu belirterek, toplumumuzun yaşadığı değer aşınmasına dikkat çekiyor.

Sayar, 'Acımasızlığın şahikası. Türkiye toplumu da dünyanın yaşadığı toplumsal değer aşınmasını bütün hızıyla yaşıyor. İnsan insana yabancılaşıyor. Aile üyeleri ve komşular birbirine düşman kesiliyor’ diyor. Sayar, aile fertlerinin bile ekmeğinin büyük dilimini kapma davası güttüğünü belirterek, sadece kendisi için yaşayan, kafalarındaki küçük hesaplar engellendiğinde, itiraz sahiplerini şiddet kullanarak yola getirmek isteyen sapkın ruhların bulunduğuna dikkati çekti.

Bu durum basit bir adliye olayı olarak değil, bir sosyolojik olay olarak ele alınmalı, devlet ve millet topluca bu olayları önleyecek tedbirler almalıdır.
                                          ***


EMEKLİYE YÜZDE 100 ZAM

Yaklaşık 11 milyon emeklinin zam sisteminde değişiklik gündemde. Her emekliye farklı zam getirecek bir sistem üzerinde çalışılıyor. Buna göre; zam oranında en önemli kriter geçim durumu ve yaş olacak. Yeni sistem hayata geçerse; yaş, geçim durumuna göre belirlenecek zammı daha yukarı çekecek.

Yaşlı emekli daha yüksek oranlı zam alabilecek. Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler en yüksek zammı alacak. Takvim'in haberine göre, bakıma muhtaç hale gelmiş ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin maaşında yüzde 100 artış yapılabilecek.

80 yaş ve üzerinde 740 bin civarında emekli bulunuyor. Hem yaşa hem de geçim durumuna bakılacak yeni sisteme göre, bu emeklilerin bir kısmı yüzde 100 zam alabilecek. Yaşlılık zamlarında sistem kademe kademe aşağıya çekilecek.

Örneğin; hem geçim hem de yaşlılık kaynaklı bakım sıkıntısı çeken 75- 80 yaş arasındaki emeklilere, 80 yaş üzerine yapılacak zamdan biraz daha az ama yine de 50 yaş emekli zam oranından çok daha yüksek zam verilmesinin yolu açılacak. Yeni sistem hayata geçerse, halen çalışan emeklilere ise daha stabil oranda zamlar söz konusu olacak.
                                           ***


FIKRA:
Fıkra bu ya, George Bush ile Barack Obama barda bir köşede kafa kafaya vermiş, ateşli bir şekilde tartışıyorlardı. Barın müşterilerinden biri yanlarına gidip sordu: "Neyi tartışıyorsunuz?"
Bush: Üçüncü Dünya Savaşı'nın planlarını hazırlıyoruz.
Müşteri: Gerçekten mi? Nasıl bir savaş olacak?
Bush: Bu kez 140 milyon kişiyi öldüreceğiz, bir de Angelina Jolie'yi.
Müşteri: Angelina Jolie'yi mi? Peki ama niye Angelina Jolie'yi?
Bush (Obama'ya dönerek): Gördün mü? Sana söylemiştim; 140 milyon kişinin ölümü kimsenin umurunda olmaz...
HERKESE İYİ GÜNLER! 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.