Rahmetli Süleyman Demirel geçmişte yapılması gereken ancak yapılamayan, gerçekleştirilemeyen ancak akıl başa geldikten sonra bugün devam ettirilmek istenilen faaliyetler için, "Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz" derdi.

Bu ifadenin altında yatan gerçek daha çok bugün pişman olduğumuz ya da olacağımız işler için dün daha gerçekçi kararlar almak lazım. Dünya her gün yeniden kuruluyor, dün bir problemi kökten halledecek çözüm önerileri bugün hiçbir işe yaramayabilir şeklinde olacaktır.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan 84 milyonun bundan sonraki hayatını direkt olarak ilgilendiren Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi bilindiği gibi geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde neticelendi. 2018 yılında iktidara gelen Cumhur İttifakı'na mensup siyasi oluşum bu seçimde de iktidarını devam ettirdi.

Seçimler sonrasında bakanlıklar ve önemli bürokratik koltuklar için atamalar yapılıyor. O bürokratik atamalara bağlı olarak domino etkisi yapacak değişimler ilgili kurumların, yurt genelindeki tüm teşkilatlarında baştan aşağıya bir değişime vesile olacak.

Seçim öncesi muhalefet olan, yapılan seçim sonrası seçim kazanamadıkları için muhalefette kalan siyasi partilerin tüm memleketi dolaşarak anlattıkları ve iktidara geldiğimiz an şu politikaları uygulayacağız dedikleri tüm söylemler, en diplomatik ifade ile rafa kalkmış oldu.

Biz kendimizi bildik bileli seçimden başarısız çıkan tüm siyasi partilerde iç hesaplaşma başlar. Partilerin var olan tüm üyelerinin talebi ile başlayan ve değişim isteyen herkesin daha sert ifadeler sarf ettiği zaman dilimi sürekli böyle zamanlara denk gelir.

Hayatımızın her alanında kazanamadığımız her yarışı çok büyük bir yıkım olarak kabul ettiğimizden olsa gerek, seçim sonraları siyasi partiler için atlatılması gereken en zor dönemlerdir.

İhtiyaçlarımız değiştiği oranda hatta ondan daha fazla siyaset değişiyor zira hepimiz biliriz ki insanı rahat yaşatanda yaşamak istediği hayatın çok çok altına indirende siyasettir.

Bu yüzden dikkat edin seçimi kazanan siyasi partilerde de öyle aman aman bir sevinç dalgası görmek zor. Zira seçim öncesi, kazanan taraf da, kaybeden taraf da ilk kez insanımızın rahat bir hayat sürebilmesi adına var olan tüm tuşlara dokundular. Bildiğimiz tabir ile gökyüzündeki güneşi bile vaat etmekten çekinmediler.

Seçim bitti şimdi, taraflı tarafsız tüm seçmen sen bize daha rahat bir yaşam için vaatte bulundun, biz de sana güvendik, iktidar yaptık. Şimdi senden beklentimiz bize verdiğin sözlerin tamamını yerine getirmendir diyerek iktidara selam gönderiyor.

Dün bitti, artık iktidar adına yapılması gereken verilen sözlerin yerine getirilmesi. Muhalefet tarafının da tatil sonrasında dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz ifadesinden yola çıkarak, yepyeni politikalar yepyeni çözümleri vatandaşa aktarmasıdır.

Aksi takdirde işimiz yaş.

Zira dünün güneşi ile bugünün çamaşırının kuruması artık mucize bile değil.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37