Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da

03 Şubat 2022 Perşembe 18:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısına katıldı.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Ukrayna-Rusya krizinin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Liderler arası ya da teknik görüşmelere ev sahipliği yapabiliriz" dedi.

Krizin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve uluslararası hukuk temelinde Minsk Anlaşmaları çerçevesinde barışçı ve diplomatik yöntemlerle sona erdirileceğine samimiyetle inandıklarını söyleyen Erdoğan, "Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi her yönüyle ele aldık. Ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine yükseltmek için atılabilecek adımları değerlendirdik. Az önce imzalanan serbest ticaret anlaşmasının, bizi bu hedefe hızlı bir şekilde taşıyacağına yürekten inanıyorum. Ekonomik işbirliğimizin en önemli sütunlarından birisi Ukrayna’daki yatırımcılarımızdır. Türk şirketlerinin Ukrayna’da altyapı projelerini başarıyla tamamlamaları bizleri gururlandırıyor. Şirketlerimize güveninden ötürü sayın başkana huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, İHA’ların Ukrayna’daki üretimi genişleyeceğini belirterek, savaşı bitirme yolunda, Ukrayna-Rusya arasında arabulucu olma inisiyatifi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Gilead
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37