GTÜ bütün öğrencilere burs verecek

En iyi akademik kadroya sahip üniversite GTÜ

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Temmuz 2016 Çarşamba 16:09
GTÜ bütün öğrencilere burs verecek
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklamasıyla birlikte GTÜ hakkında bilgiler verdi.
GTÜ Kampüsü içinde yapılan toplantıya şehitlere Fatiha ile başlayan Görgün şunları söyledi:
Öncelikle darbe girişiminde şehit olanlara tabiî ki bütün şehitlerimize, Kurtuluş Savaşımız’dan bu tarafa şehit olanalara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara Allah’tan şifalar diliyorum. Burdan hep beraber toplantı başlamadan bir Fatiha okuyalım. 
ARAŞTIRMADAN SONRA DEKANLAR GERİ DÖNEBİLECEK
Her kurumda olduğu gibi üniversitelerde de bir araştırma, tarama, inceleme çalışmaları sürecek. Dün YÖK tarafından bütün dekanların istifası istendi. Toplam 1577 dekanın istifası istendi. Bir güvenlik taraması yapılacak. Ondan sonra YÖK genel kuruluyla tekrar atamaları yapılacak. Bu da kısa sürede yapılacak.  Bir an önce rutine dönülmesi gerekiyor. Pazartesi’nden  itibaren hemen hemen tüm komisyonlar çalışmaya başlayacak. Üniversiteye ziyaretleri almaya başladık. 
ENSTİTÜDEN ÜNİVERSİTEYE
Bizim üniversitenin geçmişten Yüksek Teknoloji Enstitüsü isminden gelen bir  şanssızlığı var. Bizim üniversite öğretim üyelerimiz, laboratuvarlarımız ve altyapımız kabul ettiğimiz öğrenci yüzdelik dilimi asla yansıtmıyor. Öğrenciler ve aileleri üniversiteleri geziyorlar, üniversitelerin laboratuarlara bakıyorlar, araştırmalar yapıyorlar ama son tahlilde puanlara bakarlarken, önceki senenin puanlarına bakıyorlar. 5 puan – 10 puan altını üstünü yazalım. Böyle bir yaklaşım vardı. İlk öğrenci alınırken, burası kurulurken, ülkenin akademisyen, araştırmacı ihtiyacını karşılamak için açılmış. Kurulduğu günden itibaren lisans bölümüne öğrenci alınmadı. İlk öğrenci alınmaya başlandığında buradaki öğretim üyelerinin niteliği, kalitesi, laboratuar çalışmalar, bilimsel aktiviteler iyi anlatılmadığı için düşük dilim puanlı öğrenciler alındı ve o seviyede de devam etti. 


GTÜ, TÜRKİYE’NİN EN İYİ AKADEMİK KADROSUNA SAHİP
Burada ben şunu iddia ediyorum ki Gebze Teknik Üniversitesi Türkiye’nin iyi akademik kadrosuna sahip. Büyük bir kısmı yurt dışı ve Amerika doktoralı. Yurt içi doktoralı olanlar da ülkenin en iyi üniversitelerinden her zaman sıralamalarda ilk sırada gelen üniversitelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora derecesi alan ünlü bilim insanlarıyla çalışmalarını yapan, akademik çalımalarına devam eden öğretim üyeleri.

Bizim diğer üniversitelere göre en büyük artımız buradaki akademisyen kaynağımız. Türkiye’nin en iyi akademisyenlerine sahip üniversiteyiz. Üniversitemiz, Türkiye üniversiteler arası sıralamada belli etti kendini. Her sene açıklanan indekste Gebze Teknik Üniversitesi, teknik üniversiteler arasında bu sene Türkiye’nin en iyi ikinci üniversitesi seçildi. Birinci ODTÜ, ikinci Gebze Teknik Üniversitesi seçildi. Genel sıralamada, tıp fakültesi olan üniversiteleri de değerlendirdiğinizde Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin 5. en iyi üniversitesi. Öğrenci sayısı itibarıyla GTÜ yine birinci. 
TÜM ÖĞRENCİLERE BURS
Türkiye’de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz.  İstisnasız bütün öğrencilere. GTÜ’yü sıralamada yazan tüm öğrenciler ilk seneyi burslu okuyacaklar. İlk bine girenler, ilk 5 bine girenler, 5 bin ile 10 bin arasında olanlar, 10 bin ile 20 bin arasında olanlar ve daha sonrası ayrı kategorilerde burs alacaklar. Başarı bursları da alacaklar. Daha üst yüzdelik dilimlerdeki öğrencileri buraya çekebilmek için biz bu burs programlarını başlattık. 
GTÜ Vakfı’nı kuruyoruz. Üniversitemizin vakfı çok zengin bir vakıf olacak. Bölgemizin tüm OSB başkanları üniversiteyi sahiplendi. GTÜ’nün çok zengin bir mütevelli heyeti var. Bu zenginlik üniversite öğrencilerimize burs olarak, başarıyı desteklemek, iyi bir kariyer yapma adına kullanılacak. 
YÜZDE YÜZ İNGİLİZCE EĞİTİM
Temel Bilimler Fakültesi’nde  özellikle öğrenci alacağımız tüm bölümleri bu sene ilk defa yüzde yüz İngilizce olarak alacağız. Fizik bölümü, Matematik bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün bütün öğrencileri İngilizce ile eğitimlere başlayacak. Bu sene ilk defa Çevre Mühendislik proğramı kurduk.  Endüstrinin bu kadar yoğun olduğu bölge olduğu için bu bölüme başladık. Üniversite sanayici işbirliğine önem verdik.

 
Son Güncelleme: 21.07.2016 01:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37