Kırgız ve Faslı öğrenciler İSU'da staj yapıyor

300 öğrenci staj görüyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Haziran 2016 Cuma 12:58
Kırgız ve Faslı öğrenciler İSU'da staj yapıyor
İçmesuyu, altyapı ve arıtma tesislerinde öncü kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, ülkemizde eğitim gören yerli ve yabancı öğrencilerin yanı sıra ülkeleri Kırgızistan’da okuyan öğrencilere de staj hizmeti veriyor.
 
İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli geneline sağlıklı içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu kollektör hatları, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri, son teknoloji yenilikler ile hizmet sağlıyor. Bünyesinde hizmet alımları ile birlikte 2000 civarında personeli bulunan kurum, yaz ve kış stajları için de öğrencilerin ilgi odağı durumunda.
 
Kışın çeşitli ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin staj yaptığı kurumda, yazın ise ülkemizdeki onlarca üniversitenin çeşitli fakültelerinde eğitim gören yerli ve yabancı üniversite öğrencilerine staj hizmeti sunuyor. Bu yıl kurumun değişik birimlerde 300 civarında yerli ve yabancı öğrenci yaz stajı görmeye başladı.
 
Ülkemizde eğitim gören 3 Fas’lı ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde Çevre, Kimya ve Bilgisayar Mühendisliklerinde eğitim gören 5 Kırgız öğrenci de İSU Genel Müdürlüğü’nde staj yapıyor. İzmit Körfezi’nin temizlenmesinde önemli işlevleri olan Plajyolu Arıtma Tesisi ve Laboratuarında ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığında staj yapan öğrenciler, 40 gün boyunca kurumun tecrübelerinden yararlanacaklar.
 
Ülkelerinden binlerce km uzaklıkta bulunan öğrenciler, Türkiye’ye gelmenin ve okumanın sevincini yaşadıklarını belirtirken, köklü ve konusunda uzman bir kurumda staj yapmanın da heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler. 
Son Güncelleme: 25.06.2016 01:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37