Bursa’da yalın yönetimle 72 milyon TL tasarruf

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından son 1 yıl içinde uygulanan Yalın Belediyecilik modeli ile personel, ekip, ekipman ve kaynak yönetimindeki iyileştirmelerle son 1 yılda 72 milyon TL’lik tasarruf sağlandı.

16 Ağustos 2021 Pazartesi 13:36
Bursa’da yalın yönetimle 72 milyon TL tasarruf

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlendiği basın toplantısı ile Büyükşehir bünyesinde uygulanan Yalın Belediyecilik projesinin kazanımlarını kamuoyu ile paylaştı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile İznik, Yenişehir, Orhangazi, Büyükorhan, Harmancık ve Keles Belediye Başkanları da katıldı.

Ulaşımdan altyapıya, sosyal hizmetlerden kültür sanata kadar her alanda üretilen hizmetler için bir kaynak gerektiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sınırsız bir bütçeye sahip olmadıklarını, bu nedenle kaynakları en verimli şekilde kullanmak amacıyla özel sektörde yoğun olarak kullanılan ‘Yalın Yönetim Sistemini’ belediyeye uyarladıklarını vurguladı. Yaptıkları plan doğrultusunda sınırlı kaynakları doğru yönetimle, şehrin öncelikli ihtiyaçları için kullandıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Göreve başladığımızda mali disiplin çerçevesinde bazı projelerde revizyona gittik. Atıl, işe yaramayan, bu şehre faydası dokunmayacak, kullanılmaya başladığında ciddi zararlar oluşturacak projelerle ciddi revizyonlar yaptık. Her şeyi kar çerçevesinde kıyaslayan bir anlayışımız olmaz. Belediyelerin kar amaçlı kuruluşlar olmadığını herkes biliyor. Ancak gerekse hizmetlerde gerekse kaynak kullanımında her kalemi yalın yönetimle tek tek sorguladık” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37