Cam işçilerinden grevin yasaklanmasına tepki

Cam işçilerinden grevin yasaklanmasına tepki

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Haziran 2017 Perşembe 10:52
 Cam işçilerinden grevin yasaklanmasına tepki

Gebze'de Şişecam işçileri Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu grev kararının yasaklanmasına tepki göstererek, "Böyle demokratik bir ülke olabilir mi?" dedi.

Gebze'de bulunan Şişecam'a bağlı Çayırova Cam Fabrikası'nda işçiler fabrika bahçesinde toplanarak Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi. Mesainin sona ermesinin ardından sloganlar atarak fabrikadan çıkan işçileri dışarıda bekleyen sendika üyeleri alkışlarla karşıladı. 

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek, "Emeğin gücüyle ortaya çıkacak bir engellik her zaman sermayeyi ve iktidarı rahatsız eder, bugünkü rahatsızlıkları da onun içindir. Siz ne yaparsanız yapın biz bu ülkede anayasal hakkımızı mutlaka kullanacağız. Bugün hükümet, anayasanın redetmesine rağmen grevimizi yasaklıyor. Böyle demokratik bir ülke olabilir mi? 50 metrelik yolda yürümek için dahi izin verilmiyor" dedi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 01.06.2017 10:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37