Demir ve demir dışı metaller ABD pazarında güçlenmek istiyor

10 Şubat 2022 Perşembe 12:23
Demir ve demir dışı metaller ABD pazarında güçlenmek istiyor

Demir ve demir dışı metaller sektörü ocak ayında 1,12 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek bir yıl öncesine göre yüzde 48,3'lük artış yakaladı. İSTANBUL (İGFA) - Geçen yılı 12,3 milyar dolar ihracatla kapatan Demir ve demir dışı metaller sektörü, Türkiye’nin toplam ihracatına verdiği katkıyı yılın ilk ayında da sürdürdü.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin (İDDMİB) açıkladığı rakamlara göre sektörün ocak ayı ihracatı bir yıl öncesine göre yüzde 48,3 artışla 1,12 milyar dolar olarak hesaplandı. Genel ihracattan ise yüzde 6,4 oranında pay elde edildi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, “sektör olarak tek hedeflerinin ihracatla büyümeyi odak noktasına alan ülkeye kesintisiz döviz girdisi sağlamak olduğunu belirterek, "İhracatta birim değerimizi artırmanın gayreti içerisindeyiz”" dedi.   

Öztiryaki, geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştirdikleri ülkeler olan Almanya, İtalya ve İngiltere ve ABD pazarında daha fazla var olmaları gerektiğini belirterek, "Bunun için pazar araştırmaları ve etkinlik çalışmalarımızı genişletiyoruz. Temel hedefimiz, ihracat ve üretim odaklı büyümeyi odak noktasına alan ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamak" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37