Esnafa 'Nefes' kredisi

Esnafa 'Nefes' kredisi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Aralık 2016 Çarşamba 12:13
Esnafa 'Nefes' kredisi
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler esnafa kredi müjdesi verdi. Gebze Holiday INN Otel'de yapılan basın toplantısında Çiler, Gebze bölgesine uygun şartlarda 127 milyon lira NEFES kredisi kullandırılacağını söyledi. Kullandırılacak kredi en az 50 bin, en çok 150 bin Türk Lirası olarak açıklandı. 


Sözlerine 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak başlayan Çiler şunları söyledi:

"Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı zor günlerden geçiyoruz. 10 Aralık Cumartesi akşamı, Vodafone Arena Stadyumu önünde, çevik kuvvet polisimizi hedef alan terör saldırısı ile yüreklerimiz bir kez daha yandı. Saldırıda şehit düşen polislerimize  ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sonsuz sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Şu bilinmelidir ki; terörden ve kargaşadan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak. Bizler, her türlü meselenin üstesinden gelecek güç ve bilince sahip bir toplumuz. Türk milleti, huzuruna kasteden bu caniler karşısında her zaman tek ses ve tek yürek olmuştur. Kardeşliğe inanmış bizler için bu Vatan, ilelebet bizim olarak kalacaktır. 

Ülkemiz, 15 Temmuz gibi emsali dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir felaketten döndü. Bu krizi atlatmaya çalışırken, özellikle tüm dünyada gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri üzerinde olumsuz etkilerin yaşandığı bir döneme girdik.
Türkiye ekonomisinin bu geçici süreçten en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler, işverenlerimizi, ticari hayatımızı çok önemli ölçüde rahatlatacak girişimler yapılıyor.

Bu girişimlerden biri de; Kredi Garanti Fonu(KGF), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası ve Denizbank ortaklığında hayata geçirilen, 80 bin KOBİ’ye kaynak sağlanması hedeflenen, ekonomimize can suyu niteliğindeki KOBİ'lere Nefes Kredisi'dir."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında bankalarla anlaşma yapıldığını belirten Çiler sözlerini şöyle sürdürdü:


"Gebze'de de Türkiye Zirat Bankası ve Denizbank ile anlaşma yapıldı. Bu girişimler sonucu finans sıkıntısı çeken tacir, tüccar bir nebze de olsa nefes alacak. Nefes kredisi alacak. 

Bizim Türkiye Odalar Borsalar Birliği olarak hedefimiz ilk çeyrekte 80 bin KOBİ'ye kredi kullandırmak. Normal şartlarda bankalardan kredi almak isteyen esnaf yüzde 15-16 faizle kredi kullanacakken, Nefes kredisini 9.90 dan kullanacak. Bizim 15.600 üyemizin hepsinin bundan faydalanmasını istiyoruz. 

SANAYİ SİTELERİNE DOĞALGAZ
Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Gebze Oto Sanayi Sitesi, Hasköy Sanayi Sitesi ve Koca Sanayi Sitesi ve o adanın bulunduğu yere Palgaz Doğalgaz'ı götürüyoruz. Ön görüşmeler yapıldıi protokol bir kaç gün içinde yapılacak. 2017'nin ilk çeyreğinde inşallah doğalgaz oraya ulaşmış olacak. Oradaki esnafımız sadece sayaç bedelini ödeyecek. 

Gebze bölgesinde 124 tane banka şubesi var. Hem imalatta hem Türkiye ekonomisinin yüzde 20'sini karşılayan bir bölgeyiz. 13 liman, tanımı yapılmış 9 OSB, 1 tane de yeni gelecek 10 tane OSB'si olan bir bölgedeyiz. 2 tane teknoparkımız var. MAM, TÜBİTAK, TSE Yerleşkesi burada. Türkiye'de hiç bir yerde olmayan bir milli proje Bilişim Vadisi burada. 

GEBZE MUTLAKA BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE İL OLMALI
Gebzemizin artık büyükşehir statüsünde il olması için basından destek istiyoruz. Hepimiz tek ses, tek yürek olmak zorundayız. Türkiye'de bir çok ilden büyük Gebze'nin il olmaması için hiç bir sebep yok.STK'lardan, basından destek bekliyoruz.  

KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kredi Garanti Fonu Teminat desteği ile Ziraat Bankası ve Denizbank ile anlaştı. Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne kayıtlı tacir, tüccar aylık 0.82 faiz oranıyla 12 ay eşit taksitli vadeli Nefes kredisinden yararlanabilecek. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Nefes kredisini KOBİ'lere Kredi Garanti Fonu'na yüzde 85 oranında kefalet sağlayacak. Yüzde 15'ini de bankalar sağlayacak. 

Kredi kullanmak isteyen KOBİ bağlı olduğu O'daya faaliyet belgesiyle başvuracak. Alınacak kredi minimum 50 bin Türk Lirası, maksimum 150 bin Türk Lirası olacak. Gebze Ticaret Odası olarak biz de 150 bin liraya kadar kredi kullandırabileceğiz. Kredi başvurusa Pazartesi gününden itibaren başladı. Tüzel kişiler veya odamız kayıtlı şahıs firmaları kredi kullanmak için Gebze Ticaret Odası'na başvurabilir." 

Basın toplantısına Gebze Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sedat Mican, Ziraat Bankası ve Denizbank Gebze Şube yetkilileri de katıldı.


Son Güncelleme: 14.12.2016 14:51
Anahtar Kelimeler:
BalıkesirAyvalıkSikke
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37