İşadamlarından Kars ve Ardahan’a yatırım hamlesi

İşadamlarından Kars ve Ardahan’a yatırım hamlesi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:02
İşadamlarından Kars ve Ardahan’a yatırım hamlesi

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı’nın yer aldığı KOTO heyetiyle birlikte Kars ve Ardahan’a giden işadamları bölgeye yatırım yapma kararı aldı 

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Üyesi Fatih Ekinci, 14. Meslek Komitesi Başkanı Haluk Mamik, 2. Meslek Komitesi Üyesi Faruk Mamik, Kocaeli'de iş yapan Kars- Ardahan ve Iğdırlı işadamlarıyla birlikte 2 ile iş ve yatırım programı gerçekleştirdi. 

İlk olarak Kars Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret eden KOTO heyetini, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ötegen, Meclis Başkanı İdris Acay ve Meclis üyeleri karşıladı. Kocaeli ve Kars arasında başta ekonomik olmak üzere sosyal ve kültürel işbirliklerinin arttırılması amacıyla düzenlenen toplantıda, kardeş oda protokolü de imzalandı. Program, SERKA Kalkınma Ajansı’nın Kars bölgesinin teşvikleri ve yatırım olanakları hakkındaki sunumuyla sona erdi. 

VALİ DOĞAN'DAN OSB'LERE YATIRIM DAVETİ 
KOTO’nun Kars programı, Kars Valisi Rahmi Doğan ziyaretiyle devam etti. Vali Doğan, KOTO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cazibe Merkezi Programıyla ilgili bilgi aktardı. Özellikle Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ve Lojistik Merkezin faaliyete girmesiyle Kars’ın yatırımcılar için büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Vali Doğan, yatırımcıları Kars Organize Sanayi Bölgesi, Kars Organize Sanayi Bölgesi 2’nci Tevsi Alanı ve Kars Hayvancılık ve Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmaya davet etti. 

ARDAHAN GÖRÜŞMELERİ 
Kocaeli Ticaret Odası heyeti programın devamında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, Meclis Başkanı Sebahattin Gündoğdu, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle bir araya gelen KOTO heyeti, burada da kardeş oda protokolü imzaladı. Protokolün ardından, KOSGEB Ardahan İl Müdürü Ramazan Sivri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörü Levent Demirel ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ardahan Ticaret İl Koordinatörü, Ardahan'ın yatırım ve teşvikleriyle ilgili sunum yaptı. 

BAŞKAN DOĞAN: ÖNEMLİ BİR FIRSAT 
Kars ve Ardahan programıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, "Kars ve Ardahan illerimizi de kapsayan Cazibe Merkezi Programı önemli bir fırsattır. Yatırımcılara ücretsiz yatırım yeri tahsisi, fabrika binası yapımı, sıfır faizli yatırım kredisi, düşük faizli işletme kredisi gibi önemli kolaylıklar sağlayan programla bu iki ilimiz önemli bir kalkınma sağlayacaktır. 

Bizler de Kocaeli iş dünyası olarak hem bölgelerimizi daha yakından tanımak hem de iller arası diyalogu güçlendirmek adına ilimizde iş yapan Kars- Ardahan ve Iğdırlı işadamlarımızla birlikte iş programı gerçekleştirdik. Heyetimizde yer alan işadamlarımızın önemli bir bölümü burada yatırım yapma kararı aldılar. Hem kardeş oda işbirliklerimizin hem de yatırım kararlarının Türkiye’mizin büyüme hedefine önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz" dedi. 



 
Son Güncelleme: 22.05.2017 14:19
Anahtar Kelimeler:
Elektirik Kesintisi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37