Karacabey’de "Karpuz Hasat Şenliği" düzenlendi

12 Temmuz 2021 Pazartesi 19:48
Karacabey’de

BURSA (AA) - Bursa'nın Karacabey ilçesinde üretilen karpuzların tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amacıyla "Karpuz Hasat Şenliği" yapıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Taşlık Mahallesi'nde düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, teknolojinin her geçen gün kendini yenilediğini söyledi.

Bu gelişimlerin yanında tarımın kıyamete kadar baki kalacağını belirten Mesten, "Böyle bir sektörün en önemli merkezlerinden biri de Karacabey. Karpuz gibi önemli bir meyvenin kaliteli bir şekilde şehrimizde yetiştirilmesi bizi onurlandırıyor. Biz siyaset olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız." dedi.

Şenliğin hayırlı olmasını dileyen Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin tarım ve hayvancılıktaki önemine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Karacabey’imiz tarımda da önemli üretim değerlerine sahip. Türkiye’de üretilen salçalık domatesin yaklaşık yüzde 40’ı Karacabey’in verimli topraklarında üretiliyor. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında piyasaya arz ediliyor. Bununla birlikte birçok tarımsal ürünümüz de burada Karacabeyli çiftçilerimiz tarafından yetiştiriliyor. Karacabey karpuzu, Adana Çukurova sezonundan sonra devreye giriyor."

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ise Bursa’nın tarımda Türkiye için önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Karacabey'in tarımsal değerlerine işaret eden Aygül, "Karacabey, ürettiği karpuz miktarı olarak Türkiye’de çok önde olmasa da Adana Ceyhan karpuzundan hemen sonra çıktığı için fiyat olarak her sene iyi değere satılıyor, çiftçilerimize güzel bir katkıda bulunuyor. Türkiye’de toplam karpuz üretimi 3,5 milyon ton civarında iken Karacabey’de 120 bin ton karpuz üretiliyor. Karacabey’de çok kaliteli karpuz üretimi yapılıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve diğer davetliler bir karpuz tarlasına giderek hasadına başlanan karpuzların tadına baktı.

Etkinliğe, Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, Karacabey Emniyet Müdürü Sakıp Yalta, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Aytek, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Karpuz
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37