KOSGEB'den Kobilere 500 bin TL destek

KOBİ-GEL Destek Programı tanıtıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Nisan 2016 Pazar 18:23
KOSGEB'den Kobilere 500 bin TL destek
KOSGEB Kocaeli OSB Müdürlüğü KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısı’na çıktı. Proje Teklif Çağrısı’na, bölgemizden imalat sanayinin orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler başvuruda bulunabilecekler. 
Proje Teklif Çağrısı’nda belirlenen şartları sağlayan işletmelere 6-12 ay süreli projelerinde 300 bin TL geri ödemesiz ve 500 bin TL geri ödemeli destek sağlanacak. KOSGEB Kocaeli OSB Müdürlüğü tarafından TOSB Konferans Salonu’nda, “Yenilenen KOSGEB Destekleri ve KOBİ-GEL Destek Programı Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. 
Toplantıya Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi bölgemizdeki orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren işletme temsilcileri, meslek örgütleri ve OSB ve KSS Yöneticileri katıldı.
Programda ilk olarak konuşma yapan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, KOSGEB’in vereceği destekle yeni girişimcilerin önünün açılacağını belirterek, “Bu projenin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
ÇİLER:EN BÜYÜK SIKINTIMIZ FİNANS KAYNAĞI
Daha sonra bir konuşma yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Bölgemiz Süper Lig’de ama finans sıkıntısı had safhada” dedi.
Çiler; “Sanayi bölgesiyiz. Daha çok yatırımcı gelecek ama arsa fiyatları çok yüksek. Gelen yatırımcı arazi, fabrika binası derken çok sıkıntı çekiyor. Bunun üzerine Bakanlık harekete geçti ve yatırımcıya anahtar teslimi fabrika  verileceğini söyledi. Biz bunu daha önceleri defalarca dile getirmiştik. 
KOSGEB’in bu projesi çok önemli. Artık girişimciler iş arayandan çok, işveren konumuna gelecek. Her Salı günü odamızda KOSGEB’in bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Şu ana kadar bu toplantılara 1875 kişi katıldı. 
En büyük sıkıntımız finans kaynağı. KOSGEB’in desteklerinden faydalanmak için bürokratik işlemlerin kalkmasını istiyoruz ama KOSGEB’in destekleri bu bölge için yeterli değil. Süper Lig’de oynuyoruz. Finans sorununu çözmemiz lazım.”
Çiler’den sonra konuşan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’da KOSGEB’in destekleriyle yeni iş alanları açılacağını ve bir çok insanın istihdamına faydası olacağını belirtti.
ÇETİNKAYA: YOĞUN BAŞVURU BEKLİYORUZ
Programda KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya yaptığı sunum ile yenilenen ve artırılan KOSGEB destekleri hakkında bilgi vererek, KOBİ-GEL Destek Programı’na bölgemizden yoğun bir başvuru beklendiğini belirtti. Çetinkaya yaptığı konuşmada; “KOSGEB, ülkemiz plan/programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi İçin, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısı’na çıktı. Proje Teklif Çağrısı’na, bölgemizden imalat sanayinin orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler başvuruda bulunabilecekler. 
500 BİN LİRA DESTEK
Başvurular 1 Nisan–6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. KOBİGEL kapsamında Proje Teklif Çağrısı’nda belirlenen şartları sağlayan işletmelere 6-12 ay süreli projelerinde 300 bin TL geri ödemesiz ve 500 bin TL geri ödemeli destek sağlanacak olup, ilgili desteğin oranı yüzde 60’tır” dedi. 
ÖDÜL ALAN KOBİLERE PLAKET
Çetinkaya, KOSGEB destek bütçesinin 3 katına çıkarıldığını belirterek, yeni dönemde KOSGEB desteklerinin daha fazla işletmeye, daha büyük rakamlarla ulaşacağını ifade etti. İmalat sanayinin kalbi olan bölgemizde, özellikle proje bazlı desteklerin, yenilikçi iş fikirlerin ve işbirliği alanlarının artmasını beklediklerini belirten Çetinkaya, bu noktada işletmelere müdürlük bünyesinde sürekli olarak Proje Hazırlama Eğitimleri verileceğinin müjdesini verdi. 
Program içerisinde ayrıca KOSGEB tarafından geleneksel olarak düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödüllerinde finale kalan ve ödül alan bölgemizdeki KOBİ’lere başarılarından dolayı plaket verildi. 




Son Güncelleme: 17.04.2016 23:48
Anahtar Kelimeler:
Kümaş Manyezit
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37