Muhasebecilere Mali Mühür uyarısı

Muhasebecilere Mali Mühür uyarısı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Aralık 2016 Pazartesi 22:13
Muhasebecilere Mali Mühür uyarısı
İlimizde faaliyet gösteren en aktif meslek odalarından biri olan Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, üyelerine verdiği eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor.

KSMMMO'nun üyelerine verdiği eğitimlerde geçtiğimiz hafta e-fatura, e-defter, e-arşiv ve mali mühür gibi konular ele alındı.Yapılan eğitim seminerine KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra konuşmacı olarak da LucaNet Proje Koordinatörü Cenk İçer ve İşNET Satış Müdürü Ayhan Akgöz katıldılar. Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, gelecek eğitimlerle ilgili kısa bilgiler aktardı. 



KALİTELİ VE GÜVENİLİR ÇÖZÜM
Daha önce E-dönüşüm çalışmaları ile birlikte yürürlüğe giren e-fatura uygulaması kapsamında SMMM’lere ve işletmelerine daha kaliteli ve geniş kapsamlı hizmet sunmak üzere TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ile İŞNET arasında işbirliği anlaşması imzalanmıştı. 

Bu kapsamda LucaNet Proje Koordinatörü Cenk İçer tarafından KSMMMO üyelerine yönelik eğitimler verilerek meslek mensupları ve işletmelerine ihtiyaç duydukları e-fatura uygulaması, özel entegratörlük ve arşivleme konularında hızlı, kaliteli ve güvenilir çözüm arayış yolları konusunda bilgiler aktardı.

İçer yaptığı sunumunda meslek mensuplarının mali mühürde nelere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek, meslekte karşılaşılacak olası sorunlarla ilgili bilgiler aktardı.


MALİ MÜHÜR İPTAL EDİLİR
İşNet Satış Müdürü Ayhan Akgöz ise yaptığı konuşmasında, "Daha önce Mali Mühür Sertifikası alanlar bu sene sorun yaşıyordu. Artık bu gibi sorunları da giderdik ve 2 ay sonra yeni bir başvuru süreci başlıyor" dedi. 

Gelir İdaresi Sertifiasının kullanımına da değinen Akgöz; "Gelir İdaresi Sertifikasını kötü kullanımından dolayı Mali mühürü iptal edebilir ve bunun sonucunda ödediğiniz ücreti ise kesinlikle iade alamazsınız" diyerek, Mali Mühürü kötü amaçlı kullanımlara karşı da uyarılarda bulundu. 

Akgöz'ün yaptığı uyarıda, "Mali mühürün kötü niyetle kullanımlara karşı iptal edebilir ve yeni bir mali mühür sertifikası alana kadar kullanıldığı takdirde ise geçersiz sayılır" dedi. 



Son Güncelleme: 19.12.2016 22:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37