Roche, geçen yıl sektörde büyüme kaydetti

03 Şubat 2022 Perşembe 14:07
Roche, geçen yıl sektörde büyüme kaydetti

Özel tanı ve tedavinin öncü firmalarında Roche'un grup satışları 2021 yılında 62,8 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı.İSTANBUL (İGFA) - Roche'un, İlaç ve Diagnostik bölümlerinin yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarla 2021 yılındaki grup satışları %9'luk artışla 62,8 milyar İsviçre Frangı düzeyinde gerçekleşti. Roche, İlaç Bölümü'nde yüzde 3 ve Diagnostik Bölümü'nde yüzde 29'luk büyüme kaydedildiği bilgisini paylaştı.

İsviçre'nin Basel kentinde dijital olarak gerçekleştirilen konferansta 2021 yılının finansal sonuçlarını açıklayan şirketin verilerine göre, İlaç Bölümü piyasaya sürülen yeni tedavilere gösterilen yoğun talep ile birlikte yüzde 3 artış gösterdiği ve yaklaşık 45 milyar İsviçre Frangına ulaştığı kaydedildi.

Şirketin Diagnostik Bölümü'nün satışları ise yüzde 29 oranında artarak, 17,8 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

Diagnostik Bölümü'ndeki bu büyümede Roche'un temel alanlarının güçlü bir ivme kazanmasının yanı sıra COVID-19 testlerine yönelik talebin sürekliliği etkili oldu. 

2022 yılına ilişkin öngörüleri de paylaşan şirketin hisse başına kazancını düşük ila orta tek haneli aralıkta artırmayı hedeflemesi bekleniyor. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37