Safi Port’tan indirim talebi

Nakliye firmaları eski tarifeyi istiyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Nisan 2016 Cuma 22:18
 Safi Port’tan indirim talebi
Kocaeli Ticaret Odası’nın Derince’de gerçekleştirdiği Ticareti Geliştirme Arama Konferansı’nda konuşan gemi acenteleri ve nakliye firmaları, özelleştirilerek Safi Holding’e satılan Derince Limanı’nda fiyatların çok yukarılara çekildiğini ifade ederek, eski tarifenin uygulanmasını talep etti 

Ticari hayatı geliştirmek amacıyla arama konferansları düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, 3. arama konferansını Derince Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oktay Koç yürüttüğü, Derinceli esnaf ve tüccarların yoğun ilgi gösterdiği arama konferansına KOTO Başkanı Murat Özdağ ve yönetim kurulu üyeleri Murat Altun, Yusuf Koçak, Derinceli Meclis Üyeleri Bahattin Karaaslan, Hüseyin Gezer, Mustafa Tırpan, Hasan Uğur Aydın, 15. Meslek Komitesi Başkanı Fatih Ekinci, 19. Meslek Komitesi üyesi Ramazan Kırarslan ev sahipliği yaparken, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın ile S.S Derince Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Koçyiğit  da katıldı. 
ÖZDAĞ: DERİNCE’NİN GELİŞMESİ EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİR


Arama konferansının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Murat Özdağ, ticaretin önündeki hız kesici rampaların güç ve görüş birliği yapılarak aşılabileceğini ifade ederek, “Son iki haftadır ekonomi alanında sevindirici haberler alıyoruz.

Büyümenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, ihracat rakamlarında meydana gelen artış, enflasyonun son 7 aylık dönemin en düşük seviyesine gerilemesi, uluslararası yatırımlarda görünen artış ve Kocaeli esnaf ve tüccarının her zamanki gibi vergi tahsilat oranında sergilediği %93’lük performans. Hepsini üst üste koyduğumuzda ekonominin iyiye gittiği görülmektedir.

Bu başarıların en önemli kaynağı siz değerli iş insanlarısınız. Bizler bu koşulların ortaya çıkması için her türlü fedakarlığı yaparken de yaşadığımız sorunları dile getirmemiz en tabii hakkımızdır. Kocaeli Ticaret Odası sizlerin sesidir. Üyelerimizin yaşadığı sorunları yerel ve merkezi yönetim nezdinde bugüne kadar dile getirdik emin olun ki bugünden sonra da dile getireceğiz.

Ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan ilçelerin başında gelen, limanıyla Çene Suyuyla marka değerimiz Derince’nin gelişmesi bizlerin en önemli hedefleridir” ifadelerine yer verdi. 
BAŞKAN BULUT: BU TÜR TOPLANTILARI DESTEKLİYORUZ 


Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, esnaf ve tüccarın beklentilerinin hayata geçirilmesi noktasında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve yapmaya da devam edeceklerini ifade ederek, “Böyle güzel toplantıların Derince’de yapılması bizleri gerek şahsen ve belediye başkanlığı olarak sevindirmiştir. Eksiklerimizi beraber tartışmak, fikir alışverişinde bulunmak bize de bir görev düşüyorsa hep beraber yapmak için böyle toplantıları gönülden desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. Toplantımız Derincemiz için hayırlı olsun” dedi. 
KAYMAKAM YILDIRIM: KOTO’NUN FAALİYETLERİ BİZLERİ ONURLANDIRIYOR
Toplantının açılışında konuşan Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, esnaf ve tüccarın sorunlarının farkında olduklarını belirterek, “Bu sorunları toplantıdan sonra daha iyi anlayacağız. Kocaeli Ticaret Odası’nın esnafımıza bakışı, faaliyetleri bizleri onurlandırıyor. Çalışmalar kapsamında sadece Derince esnafına yönelik arayış içinde olmaları bile bizi fazlasıyla memnun etti. Sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. 
YÜZDE 300’E VARAN ZAM
Derince Ticari Gelişim Arama Konferansı’nda, ilçenin ticari yönden dezavantajları ve avantajları görüşüldüğü toplantıda avantajların daha verimli kullanılması noktasında da projeler geliştirildi. Özellikle, Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahip olan ilçede deniz ticaretini geliştirecek çalışmalar yürütmesi konusunda hemfikir olan Derinceli işadamları, Safi Port Derince Limanı’nın tam kapasiteyle çalıştırılmadığını ifade etti.

Limana gemi yanaşma, yükleme, boşaltma ve hizmet ücretlerine Safi Holding tarafından yüzde 300’e yakın oranlarda zam yapıldığından dem vuran gemi ve nakliye acenteleri, “Gemilerimizi Mersin, İskenderun, İzmir limanlarına yanaştırmak zorunda kalıyoruz. Safi Port’un fiyatları düşünmesi ilçede deniz ticaretinin ilerleme kat etmesi için hayati önem taşımaktadır” görüşlerine yer verdi. Katılımcıların görüşleri Doç. Dr. Oktay Koç tarafından rapor haline getirilerek, kent dinamiklerine sunulacak.  



Son Güncelleme: 09.04.2016 20:37
Anahtar Kelimeler:
İnegöl
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37