Uzunca bir süredir devam ve sonucu merakla beklenen mahkeme sonunda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimi kazanmasına rağmen iptal edilen ve ikinci seçimde rakibi Binali Yıldırım’a 800 bin fark atan Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarını engelleyecek topal ördek benzetmesi daha ilk günden söylenmeye başlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bilindiği gibi Cumhur İttifakı'nın meclis üye sayısı Millet İttifakı'ndan daha fazla. Bu sebeple İmamoğlu zaten bin bir güçlük ve engelle İstanbul’da yaşayanlara hizmet etmeye çalışıyor.

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık için isimi geçen 3-4 kişiden birisi olan Ekrem İmamoğlu’nun adaylık şansını tamamen ortadan kaldırarak, saf dışı bırakma fikri dün tamamlanan mahkeme ile şimdilik nihayete erdi.

Gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağı ile ilgili Millet İttifakı'na mensup kim varsa çok büyük bir çoğunluğu seçimi kazanacak iki isimden birisinin Mansur Yavaş, diğerinin de Ekrem İmamoğlu konusunda söz birliği etmiş durumdalar.

Aylardır devam eden mahkeme süreci boyunca Cumhur İttifakı'na özellikle de AK Parti'ye sıkı bir şekilde bağlı olan seçmenlerin çok büyük bir kısmı "Böylesine bir davada Ekrem İmamoğlu’nun ceza alması Cumhur İttifakı'nın kendi ayağına sıkması demek olur. Bu durum İmamoğlu’na çok büyük bir güç verir" söyleminde buluşuyorlardı.

03 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçim öncesi Pınarhisar Cezaevi'nde kalan Erdoğan için medya kuruluşlarında 'Muhtar bile seçilemez' manşetleri atılınca, seçmen "Madem siz siyaset yapmak isteyen birisinin önünü eften püften kesmek istiyorsunuz. O halde görün ne yapacağımızı" diyerek Erdoğan’ı önce milletvekili, sonra Başbakan, en sonra da Cumhurbaşkanı yaptı.

Normal şartlarda üzerinde durmaya gerek bile olmayan bir ifade dolayısı ile 20 milyonluk bir kentin iki kez seçilmiş belediye başkanını, sırf siyasette önümüze çıkmasın diye cezalandırılmasının siyasi sonuçlarının nasıl olacağını yaşarsak hep birlikte göreceğiz.

Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın yargı süreci daha uzun bir zaman devam edecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bri zaman kala İmamoğlu’nun yargı süreci kendisini yargılayan mahkemeler tarafından çabuklaştırılabilir.

Ancak ne olursa olsun Ekrem İmamoğlu’na ceza veren mahkeme, bir gün içerisinde Türkiye’nin bundan sonraki siyasi aktörünü de ortaya çıkarmıştır. İmamoğlu’nun yargı süresi ister uzun sürsün ister kısa sürsün Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayı an itibarı ile belli olmuştur.

Ekrem İmamoğlu’na Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylığı şimdiden hayırlı olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37