Bağcılar Belediyesi'nin engelli kursiyerleri, yaptıkları çizim ve resimlerle rehabilite oluyor

26 Mart 2021 Cuma 11:49
Bağcılar Belediyesi'nin engelli kursiyerleri, yaptıkları çizim ve resimlerle rehabilite oluyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda eğitim gören engelli kursiyerler, kendi yaptıkları çizim ve resimlerle rehabilite oluyor.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Engelliler Sarayı'ndaki "el becerileri" sınıfında 15 kursiyer eğitim görüyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını şartlarına uygun şekilde ayarlanan sınıfta engellilere çizim yapma, desen boyama, resim yapma, ahşap yakma, alçı kalıpları üzerine boyama ve seramik süsleme dersleri veriliyor. Kursiyerler, ilgi alanlarına göre seçtikleri branşta hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor.

Resim öğrencileri, yaptıkları tablolarla sınıfı adeta bir sanat galerisine çevirirken sınıfın dört bir yanı rengarenk sulu boya çalışmalarıyla doldu.

Duvarları süsleyen el emeği resimler, eser sahibinin ruhsal durumunu yansıtmasıyla biliniyor. Kursiyerler, yaptıkları resimlerde iç dünyalarını ve duygularını tuvale resmediyor. İlk gün kursa başladığında karamsarlık rengi olarak bilinen siyah ve gri gibi renkleri kullanan kursiyerlerin, sosyalleşerek, arkadaşlıklar kurduktan sonra ise huzuru temsil eden mavi ile sevginin simgesi pembeye resimlerinde ağırlık verdiği görülüyor.

Kursiyerlerin yaptığı tablolar, Engelliler Sarayı içindeki stantlarda satılarak, sahiplerine gelir de getiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen el sanatları öğretmeni İlknur Kefeli, engellilerin etkinliklerde el ve göz koordinasyonu sağladığı için rehabilite olduğunu belirtti.

Konuşamayan ve kendini ifade edemeyenler kişilerde bu çalışmaların etkisinin çok olduğunu kaydeden Kefeli, "Eğitim sezonunun başında yaptığımız resim çalışmalarıyla şimdikiler arasında çok fark var. Çok büyük değişimler oldu. İç dünyalarındaki farklılık görünüyor." ifadelerini kullandı.



Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37