Bağcılar'da iklim değişikliğiyle mücadele için çalıştay düzenlendi

28 Ekim 2021 Perşembe 16:24
Bağcılar'da iklim değişikliğiyle mücadele için çalıştay düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesinin ev sahipliğinde iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında düzenlenen Temel Emisyon Envanteri Metodolojisi Çalıştayı'nda, iklim değişikliğini azaltma, sürdürülebilir kalkınma ve iklime dirençli şehirler oluşturma konusunda çözüm yolları arandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) ve Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından ortaklaşa finanse edilen "Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye'de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi (EU4 Energy Transition Convenant of Mayors in the Western Balkans and Turkey)" kapsamında Bağcılar'da çalıştay düzenlendi.

Temel Emisyon Envanteri Metodolojisi Çalıştayı'na, proje için pilot belediye seçilen Bağcılar Belediyesinden uzmanlar da katıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek 6 çalıştay dizisinin ilk programında; EU4 Enerji Dönüşümü Projesi Türkiye Takım Lideri Daiva Matoniene ile enerji ve iklim politikaları, sera gazı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, uluslararası sera gazı emisyonu ve enerji verimliliği alanında uzman isimler sunum yaptı. Çalıştayda, gözlemci belediyelerin konuyla ilgili verileri üzerinde değerlendirmelerde de bulunuldu.

Çalıştayda, iklim değişikliğini azaltma ve sürdürülebilir kalkınma konularında küresel ölçekte çözüm yolları arandı. 2050 yılı için "sıfır emisyon" hedefine yönelik başlangıç çalışmaları konuşularak yol haritası belirlendi.

Bağcılar Belediyesi de daha önce imzaladığı Başkanlar Sözleşmesi gereği ilçedeki karbondioksit salınımını 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayı vadetmişti.



Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37