Bağcılar'da merkezi noktalardaki yaya geçitlerine "kırmızı çizgi" çekildi

30 Mart 2021 Salı 16:21
Bağcılar'da merkezi noktalardaki yaya geçitlerine

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanlığının "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Bağcılar'da merkezi noktalardaki yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yayalara öncelik tanınmasına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen farkındalık çalışması kapsamında Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ ve öğrenciler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda bir araya geldi.

Kaymakam Eldivan ve Başkan Çağırıcı, ışıksız yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyadı. Daha sonra fırçalarını eline alan öğrenciler de boyama işlemine devam etti.

İlçenin diğer bölgelerindeki şeritler ise Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince boyandı. Etkinlikte, trafik polisleri tarafından vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kırmızı şeritlerle sürücülere "Öncelik yayanın." mesajını verdiklerini, kırmızıyı gören her sürücünün muhakkak durması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37