Balıkesir'de işgal güçlerine "ilk kurşun"un 102. yılı

- Kurtuluş Savaşı'nda işgal güçlerine karşı Batı Cephesi'nde "ilk askeri kurşun"un atılmasının 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi

29 Mayıs 2021 Cumartesi 14:50
Balıkesir'de işgal güçlerine

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kurtuluş Savaşı'nda işgal güçlerine karşı Batı Cephesi'nde Yarbay Ali Çetinkaya komutasındaki 172'nci Alay tarafından "ilk askeri kurşun"un atılmasının 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, törende yaptığı konuşmada, Ayvalık'ın Yunan işgalinden 15 Eylül 1922'de kurtulduğunu söyledi.

Ergin, Ayvalık'ı ayağa kaldıran herkese borçlu olduklarını anlatarak, "Gün kurtuluş savaşındaki gibi birlik günüdür. Yine evimize, bağımıza, zeytinimize, tarihimize, esnafımıza, turizmimize sahip çıkarak birlik olarak kalkınma ayaklanma zamanıdır. Bu gün bu coğrafyada yaşayan, yaşamında Ayvalık olan, bu coşkulu günü hisseden herkese sesleniyorum. 29 Mayıs 1919'un acı işgal gününü unutmayalım ama 15 Eylül 1922 Ayvalık'ın kurtuluş gününü de daima bayram olarak kutlayalım." diye konuştu.

Törene, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Albay Erhan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37