Balkan Şehitleri 108. yılında Edirne'de törenle anıldı

26 Mart 2021 Cuma 12:04
Balkan Şehitleri 108. yılında Edirne'de törenle anıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, "26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Sarayiçi'ndeki Balkan Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından askerler saygı atışı yaptı.

İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş, şehitler için dua etti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Şahit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çitfçi, anıta çelenk sundu.

Vali Canalp, Cihanoğlu, Gürkan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, gaziler ve kurum müdürleri şehitliğe karanfil bıraktı.

Canalp, şehitliği ziyaretinde gazetecilere, Türk tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu söyledi.

Ecdadın şanlı zaferlerini her zaman hatırladıklarını belirten Canalp, şunları kaydetti:

"Evlatlarımıza da yeni yetişen nesillere de bunları anlatırız. Ama tarihimizin zaferlerinin yanı sıra yenilgileri de vardır. Balkan Savaşları bunlardan bir tanesidir. Nasıl ki biz zaferleri çok iyi biliyorsak, evlatlarımıza bu zaferleri çok iyi anlatabiliyorsak aynı zamanda yenilgilerimizi de çok iyi anlatabilmemiz lazım. Zaferlerden öğrenebileceğimiz şeyler olduğu gibi yenilgilerin de öğreteceği çok şey vardır. Balkan Savaşları bizim tarihimizde Balkan hezimeti olarak ifade edilir. Bunun acı sonuçlarını o zaman Edirne'de yaşayan herkes yaşamıştır. Ümit ediyorum ki geçmişte yaşanmış olan bu acıları milletimiz bir daha yaşamasın."


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37