Balkanlarla Daimi İşbirliği ve Temas Derneği'nden Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a ziyaret

07 Ocak 2020 Salı 12:11
Balkanlarla Daimi İşbirliği ve Temas Derneği'nden Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a ziyaret

BURSA (AA) - Balkanlarla Daimi İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşziyaret etti.

Adiloğlu, yönetim kurulu üyeleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni binasında Alinur Aktaş ile bir araya geldi.

Ziyarette, Adiloğlu Balkanlarla ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalardan oluşan raporu Aktaş'a sundu.

Raporu inceleyen Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür önemli faaliyetlere her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Balkan coğrafyasını Türkiye’den ayırmadıklarını vurgulayan Aktaş, akrabalık bağlarının bulunduğu Balkanlar ile ilgili önemli çalışmalar yapan Balkanlarla Daimi İşbirliği ve Temas Derneği yönetimine teşekkür etti.

Adiloğlu da amaçlarının Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları ile Balkanlardaki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek olduğunu anlattı.

Geçen yıllarda ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı Sırbistan Preşova'da iftar programı gerçekleştirdiklerini aktaran Adiloğlu, "Orada yaşayan birisi 'Burada ilk kez böyle toplu bir iftar programı düzenleniyor' demişti. Bu bizi çok duygulandırdı ve doğru yolda olduğumuzu anlamımızı sağladı. Balkan coğrafyası için daha yapılacak çok iş var. Daha henüz yolun başındayız." dedi.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37