Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesinden selden zarar gören çiftçilere destek

10 Ağustos 2021 Salı 14:05
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesinden selden zarar gören çiftçilere destek

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin, mayıs ayında Karacabey ilçesinde yaşanan sel felaketinde mağdur olan çiftçilere destek sağladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, selde sulama sistemleri zarar gören Karacabey’in Dağkadı Mahallesi'ndeki 107 çiftçiye 240 top damlama sulama borusu dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sulama borusu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, dağıtılan sulama borularının afetten zarar gören çiftçiye destek olmasının yanında, Türkiye ve dünyada yaşanan kuraklık dikkate alındığında, sulama suyunun tasarruflu kullanımına da önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Bölge çiftçisine desteklerinin süreceğini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Tarım AŞ, aracılığıyla Karacabey ilçemizin Dağkadı, Tophisar, Yeşildere, Fevzipaşa mahallelerinde sel suları altında kalan tarım arazilerimize, bu yılın güz döneminde dağıtılmak üzere, toplam 47 çiftçimize dekar başı 20 kilogram olmak kaydıyla toplam 7 bin 503 kilogram buğday tohumu hibe edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki yılın bahar döneminde mısır tohumunda ise toplam 75 çiftçimize dekar başı 2,5 kilogram olmak kaydıyla 1119 dekara toplam 2 bin 797 kilogram mısır hibe edilecek. Bunlara ilave olarak uzman teknik ekibimizle birlikte zarar gören alanları gezip çiftçilere teknik destek sağlıyoruz. Allah bir daha böyle afetleri ülkemize ve bölgemize yaşatmasın."

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da selden zarar gören bölge çiftçisine destekleri nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37