BUÜ Ziraat Fakültesinde akıllı tarım uygulamasıyla 350 tona yakın buğday hasat edilmesi hedefleniyor

28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:06
BUÜ Ziraat Fakültesinde akıllı tarım uygulamasıyla 350 tona yakın buğday hasat edilmesi hedefleniyor

BURSA (AA) - Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi, 800 dekarlık alana ektiği buğdayları hasat etmeye başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, sonbaharda ekimi gerçekleştirilen buğday başaklarının istenilen olgunluğa ulaşmasının ardından biçerdöverle yaklaşık 800 dekarlık alanda hasat yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ve akademisyenler de hasadın ilk gününde personele hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Bereketli bir sezon temennisinde bulunan Kılavuz, üniversite yönetimi olarak gelen tüm talepleri karşılamaya gayret ettiklerini belirtti.

Kılavuz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin eksiksiz yürütülmesinin yanı sıra üniversitenin diğer alanlarda da ön plana çıkabilmesinin gayreti içinde olduklarını aktararak, "Bu anlamda üretim çalışmaları da bizler için büyük bir önem arz ediyor. Bugün ziraat fakültesinin buğday hasadı çalışmalarının ilk gününde çalışanlarımızla hep birlikte olmak istedik. İnşallah güzel bir dönem geçirilecek ve üniversitemiz buradan ciddi bir kazanç sağlayacak. Elde ettiğimiz kazancı yine üniversitemiz için değerlendireceğiz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut da ürün ekim aşamasının tamamlanmasının ardından fakülte olarak ilk kez ilaçlama safhasında drone kullandıklarını anlattı.

Drone ile ilaçlamanın zaman, su ve ilaçtan tasarruf etmelerine vesile olduğunu aktaran Turgut, hasat çalışmalarının da en yüksek verimle tamamlanması için her türlü önlemi aldıklarını vurguladı.

Turgut, bu yıl için yaklaşık 300-350 ton arasında bir ürün elde etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37