Emniyet kemerinin önemi "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyasıyla anlatıldı

12 Kasım 2021 Cuma 17:45
Emniyet kemerinin önemi

SAKARYA (AA) - Sakarya, Zonguldak, Karabük, Kocaeli ve Bolu'da polis ve jandarma ekiplerinin iş birliğiyle "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında emniyet kemeri kontrolü yapıldı.

Sakarya'da İçişleri Bakanlığınca başlatılan kampanya çerçevesinde Adapazarı ilçesi Atatürk Bulvarı'nda Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu'nun katılımıyla uygulama gerçekleştirildi.

Vali Kaldırım, polis ekiplerince durdurulan araçlardaki vatandaşlara emniyet kemerinin önemini hatırlatarak bilgilendirme broşürü, maske ve fidan verdi.

Sürücülere hayırlı yolculuklar dileyen Vali Kaldırım, basın mensuplarına, genel olarak emniyet kemeri takma kuralına uyulduğunu görmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Vatandaşlara araçlarına biner binmez kemerlerini takmaları çağrısında bulunan Kaldırım, herkesin bu konuda birbirini uyarması gerektiğini vurguladı.

- Bolu

Anıtpark kavşağında bulunan polis uygulama noktasında emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildi.

Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'un katılımıyla gerçekleşen denetimlerde trafik güvenliğini en üst noktaya taşımak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen kampanya sürücülere tanıtıldı.

Vali Vekili İlhan Turgut, uygulama noktasında durdurulan araçlardaki sürücülere kampanya hakkında bilgi verdi.

Sürücülere içinde kırmızı düdük, araç kokusu, maske ve kampanyanın bilgilendirici broşürlerinin bulunduğu çanta hediye edildi.

Turgut, gazetecilere, trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarına dikkati çekerek, bireylerin ve sürücülerin daha duyarlı olmalarını sağlanmak amacıyla kampanyanın başlatıldığını söyledi.

Trafik güvenliği için emniyet kemerinin önemine işaret eden Turgut, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

- Zonguldak

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, kampanya kapsamında gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulamasına katıldı.

Gökgöl trafik kontrol noktasındaki uygulamada Vali Tutulmaz, sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Tutulmaz, yaptığı açıklamada, araştırmaların, emniyet kemerinin kazalarda ölüm oranını yüzde 45, yaralanmayı da yüzde 60 oranında engellediğini belirterek, "Halkımıza kurallara uymalarını, bilhassa emniyet kemerini takmaları konusunda çok hassas olmalarını bir kez daha ifade ediyoruz. Bir canımızı dahi kaybetmeyi, yaralanmaları ve benzeri sıkıntılarla karşılaşmalarını istemiyoruz." diye konuştu.

- Karabük

Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, kampanya kapsamında yapılan emniyet kemeri uygulamasına katıldı.

Karabük-Safranbolu kara yolu üzerinde oluşturulan kontrol noktasında Vali Gürel ve beraberindekiler, sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Gürel, yaptığı açıklamada, emniyet kemerinin önemine değindi.

Sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini anlatan Gürel, emniyet kemerinin hayat kurtardığını vurguladı.

- Kocaeli

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, kampanya kapsamında yapılan emniyet kemeri uygulamasına katıldı.

Kartepe ilçesindeki trafik kontrol noktasında Vali Yavuz, sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı, araçtaki çocuklara kitap hediye etti.

Yavuz, yaptığı açıklamada, emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığını kaydetti.

Emniyet kemeri takmanın önemi göstermek için denetime katıldıklarını belirten Yavuz, "Daha önce de bununla ilgili çeşitli faaliyetlerimiz oldu. Hepimizin gayreti can kayıplarının olmaması, yaralanmaların en aza indirilmesi yönünde. Özellikle trafik kazaları hepimizi derinden üzüyor." ifadelerini kullandı.

Yavuz, emniyet birimlerinin trafik kurallarına uyulması noktasında çalışmalar yaptığını dile getirerek, "Ancak ne kadar denetim yaparsanız yapın farkındalığı artırmak, toplumu bilinçlendirmek en önemli çözüm. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Lütfen, trafik kurallarına uyalım ve emniyet kemerimizi mutlaka takalım." diye konuştu.

Denetime İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı da katıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37