Kartal'da eğitime başlanan okullar, "nano gümüş iyon" teknolojisiyle temizleniyor

02 Haziran 2021 Çarşamba 11:14
Kartal'da eğitime başlanan okullar,

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi, kademeli normalleşme süreciyle yüz yüze eğitime başlanan okullarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte çalışması yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan kademeli normalleşme kararı kapsamında ilkokul öğrencileri için yüz yüze eğitim başladı.

İlkokul öğrencileri için 1 Haziran, ortaokul ve liselerde ise 7 Haziran için alınan karar sonrası, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde okullarda yapılan dezenfekte çalışmalarına hız verdi.

İlçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve kreşlerin tamamı "nano gümüş iyon" teknolojisiyle dezenfekte edildi. Okullardaki koridor ve ortak kullanım alanlarının yanı sıra derslikler ve temasın olabileceği tüm yüzeylerde dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.

Alanında uzman ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, salgın sürecinde 17 milyon metrekare kapalı alan dezenfekte edildi. Hastane, cami, okul, eczane, kamu kuruluşları, metro istasyonları ve ilçede bulunan birçok alanın dezenfekte işleminde bu teknoloji kullanıldı.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37