Tuzla'da kan bağışı kampanyası düzenlendi

14 Haziran 2021 Pazartesi 17:54
Tuzla'da kan bağışı kampanyası düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Tuzla'da 14 Haziran "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" kapsamında kan bağış kampanyası düzenlendi.

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılay aracına gelen vatandaşlar, kan bağışında bulundular ve kan bağışı konusunda "farkındalık mesajları" verdiler.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça da "Kan Ver Can Ver" kampanyasına kan vererek farkındalık oluşturdu.

Kaymakam Akça, yaptığı konuşmada kan vermenin farkındalığını yaşamanın sadece bir gün ile sınırlı olmadığını belirterek, "Biz de ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek kan bağışı konusunda farkındalığı artırmak istiyoruz. Bugün de Dünya Gönüllü Kan Bağışçılar Günü olması vesilesiyle Tuzla Belediyemiz ve Tuzla Kızılayımız ile birlikte bir farkındalık çalışması yaptık. Bu farkındalık çalışmasına katılan ve kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da "Kan vermek, kendi kanımız ile hastalarımıza umut olmak en önemli sorumluluğumuzdur. Bir ünite kan, 3 cana hayat veriyor. Bu bilinç ile bugün burada kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca desteklerinden dolayı Tuzla Kaymakamımıza ve Kızılayımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türk Kızılay’ın kan bağış aracı, "Kan Ver Can Ver" kampanyası kapsamında 15-16 Haziran tarihlerinde Tuzla sahilinde olacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37