BASDEC 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı

08 Ocak 2022 Cumartesi 14:33
BASDEC 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, gelişmiş bir savunma sanayinin güçlü bir ekonomi ve bağımsızlığın teminatı olduğunu belirterek, “Bu çıkış noktasından hareketle hayata geçirdiğimiz Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi – BASDEC ile Bursa’mızı savunma sanayimizin en önemli üslerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.BURSA (İGFA)- Türkiye’nin uzay, havacılık ve savunma sanayisinde yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi’nin (BASDEC), 4 Olağan Genel Kurulu dernek üyelerinin yoğun katılımıyla Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, savunma sanayinin ülkelerin hedeflerinde stratejik önem taşıdığını belirterek, “Gelişmiş bir savunma sanayi, güçlü bir ekonomi ve bağımsızlığın en büyük garantisidir. Ülkemizde de özellikle son dönemde bu alandaki çalışmalar hız kazandı. Savunma sanayindeki yerlilik oranının, yüzde 20’ler düzeyinden yüzde 80’lere ulaştı. MİLGEM, füze ve roket sistemleri, atak helikopteri, Hürkuş temel eğitim uçağı ve insansız hava araçları gibi çok sayıda projenin başarıyla yürütülmesi ülkemizin bu alandaki gücünü ortaya koymaktadır. Türkiye diğer taraftan Azerbaycan’dan Katar’a, Pakistan’dan Afrika ülkelerine kadar tüm dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke konumuna ulaşmıştır. Ülkemizin bu örnek başarılarıyla gurur duyuyoruz" dedi. 

'KÜME ÜYELERİMİZİN İHRACATI 500 MİLYON DOLARI AŞTI'

Cüneyt Şener, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hedeflerine daha fazla katkı sunabilmek için BTSO olarak yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade ederek, “2013 yılında hayata geçirdiğimiz BASDEC, firmalarımızın savunma sanayisinde gücünü artıracak yeteneklerini geliştirmeyi ve kentimizi savunma sanayiinin önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflemektedir. 138
üyemizin yer aldığı kümelenmemizin yıllık toplam ihracatı 500 milyon doları aştı. Fakat bunu daha da yukarı taşıyarak, Bursa’mızı savunma sanayimizin en önemli üslerinden biri olmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

'YERLİ VE MİLLİ HEDEFLERE KATKIMIZ ARTIYOR'

2014 yılında UR-GE statüsünü kazanan BASDEC’in, ihracata yönelik faaliyetlerinde yüzde 75 oranında Ticaret Bakanlığı desteğini almaya hak kazandığını kaydeden BASDEC Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hatipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “BASDEC 2016 yılı başında, iş birliği ve faaliyet alanını genişletmek amacıyla yasal dernek statüsü kazandı. Şu anda 138 üyeye sahip olan BASDEC, üye seçerken de hassas davranmakta, çok sayıda üyeden ziyade kümelenmeye katkı sağlayacak kuruluşları tercih etmektedir.

Üyelerimiz, TUSAŞ, TEİ, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, FNSS ve diğer savunma ve havacılık ana sanayi firmaları ve SSB ile işbirliği içinde hareket ederek, savunma sanayimizin ihtiyaçlarını Bursa’dan sağlama gayreti içinde. Son yıllarda TUSAŞ’ın ve ROKETSAN’ın Bursa yerleşkelerini faaliyete geçirmeleri de üyelerimizin millileştirme ve yerlileştirme çalışmalarına katkısını artıracaktır" dedi. 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37