Bu katliama kim dur diyecek?

Yetkililerden ses yok

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Mayıs 2016 Pazartesi 21:10
Bu katliama kim dur diyecek?
Tavşanlı'da meyve ağaçları ve yeşil alan her geçen gün azalıyor. Köylüler, meyve ağaçlarının hızla yok olduğunu, yakında hayvanlarını otlatacak yeşil alanında kalmayacağını dile getirdiler

Gebze'nin en verimli topraklarına sahip Tavşanlı'da ki ağaç ve çevre katliamını gazetemiz gündeme getirmişti. Tavşanlı'da artık eskisi gibi meyve ağaçlarının yetişmediğini belirten köylüler, başta Kocaeli Valisi olmak üzere, kentin yöneticilerini bu yeşil katliamına dur demeye davet etmişti.

DERTLERİNİ VALİ'YE ANLATMAK İSTİYORLAR
Gazetemizin 25 Nisan tarihli sayısında 'Tavşanlı hızla betonlaşıyor' başlıklı haber sonrası, Tavşanlı'da hayvancılık yapan ve meyve yetiştiren köylüler seslerini yükseltti. Çevrecilerin de duyarlılık gösterdiği haberle ilgili yetkililerden hiç ses çıkmamasına ise vatandaşlar tepkili.

Özellikle Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'ndan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden köylüler, Vali'yi Tavşanlı'ya davet etti. Köylüler, Vali'nin kendilerini dinlemesi ve burada yapılan betonlaşmayı görmesi durumunda, gereğini yapacağını dile getiriyor.

AĞAÇLAR BİTTİ, YEŞİL KORUNSUN
Vatandaşlar, Tavşanlı'ya küçük bir işletme olarak kurulan bir çok depo tipi yapıların, kısa sürede genişleyip, büyük bir alanı betonlaştırdığını ifade ettiler. Bölgenin en özel meyve ve sebzesini yetiştiren Tavşanlı'da artık, pazara çıkacak meyvelerin yetişmediği belirtilirken, bölgede hayvancılık yapan vatandaşlar ise, "Meyveler artık tarih oldu. Kirazımız, üzüm ve ayvamız artık kendimize yetecek kadar bile yetişmiyor. Betonlaşan köyümüzde ağaçlarımız ne yazık ki bitti. Hayvanlarımızı otlattığımız, temiz hava aldığımız yeşilimizin korunmasını istiyoruz. Betonlaşma bu hızla devam ederse, yakında bölgemizde yeşilde kalmayacak" dediler.

SESLERİNİ DUYAN YOK
Tavşanlı Köyü'nü sanayinin adeta parsellemesi ve hızla betonlaşması vatandaşı isyanın eşiğine getirse de, yetkililer sessizliğini koruyor. Özellikle siyasilerden ve Hükümet Temsilcilerinden ilgi bekleyen köylüler, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın bu bölgenin insanı olduğunu ve burada ki sıkıntıları en iyi bilen isimlerden olduğunu dile getirdiler. Köylüler, Cemil Yaman'ın bir an önce buradaki sıkıntıları gündemine alması gerektiğini söylediler. 



Son Güncelleme: 03.05.2016 11:08
Anahtar Kelimeler:
VSY Biotechnology
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37