Çiğli 30'uncu yılını coşkuyla Kutladı

04 Haziran 2022 Cumartesi 12:24
Çiğli 30'uncu yılını coşkuyla Kutladı

İzmir'in Çiğli Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü konser, sergi, tiyatro gösterimi ve kitap dağıtımı etkinlikleriyle kutladı.İZMİR (İGFA) - 12 Eylül 1980 darbesinin ardından kapatılan ve 1992 yılında yapılan yasal düzenleme ile yeniden belediye statüsü elde eden İzmir'in Çiğli Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladı. Kutlamaları programı 3 Haziran Cuma günü saat 10:00'da Çiğli Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalar Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonunda devam etti. Çiğli tarihinin anlatıldığı tiyatral gösterim ve hep birlikte kesilen 30. yıl pastasının ardından düzenlenen kokteylde Nedim Atilla’nın kaleme aldığı Tarihten Günümüze Çiğli kitabının tanıtımı ve dağıtımı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gönderdikleri telgraflar ile Çiğli Belediyesi’nin 30. yıl dönümünü kutladı.

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilen klasik müzik dinletisinde konuşan Başkan Gümrükçü, "Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlarımızın huzur ve barış içinde yaşadığı kozmopolit bir yapıya sahip olmakla beraber Kuzey’in incisi, parlayan yıldızı olma ve İzmir’in geleceğinde büyük rol oynama iddiasında olan bir ilçeyiz. Gediz Deltası, Homa Dalyanı ve Çamaltı Tuzlası gibi tarihi ve doğal güzellikler açısından İzmir için önemli bir noktadayız. Çok fazla bilinmeyen Çiğlimizin tarihini gün yüzüne çıkarmak ve herkese duyurmak istedik. Merak eden herkes İzmir sevdalısı Nedim Atilla’nın kaleme aldığı “Tarihten Günümüze Çiğli” kitabında geçmişten bugüne Çiğlimizin tarihi yolculuğuna çıkabilecek. Biz bu kentte iç huzuru, barışı ve kucaklaşma ortamını yarattık. Önümüzdeki süreçte bu iklimi daha da güçlendireceğiz. Umarım bu kucaklaşma tüm Türkiye’ye örnek olur” ifadelerini kullandı.

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu ve Fuaye Alanı’ndaki etkinliklerin ardından kutlamalar Türk müziğinin usta isimlerinden Suavi’nin Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Anfi Tiyatrosunda sahne aldığı konser ile zirve yaptı. Anfi Tiyatroyu hınca hınç dolduran müzikseverler gece boyunca Suavi’nin ezgilerine coşkuyla eşlik etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37