Didim'de çamlık alanının satışı iptal edildi

03 Ocak 2022 Pazartesi 16:00
Didim'de çamlık alanının satışı iptal edildi

Didim çamlık mahallesinde bulunan, Didimlilerin nefes aldığı, yürüyüş, spor, dinlenme yaptığı çamlık alan, Aydın CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın yoğun çaba ve girişimleri sonucu, Bakanlık kararı ile yeşil alan ilan edilerek Didimlilere bırakıldı.D. Temel YURDAER (HÜRAYDIN GAZETESİ)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Çamlık Mahallesi'nde yer alan içerisinde 200’den fazla 20 yıllık fıstık çamları bulunan alanın satışının Bakanlıkça iptal edildiğini belirterek müjde verdi.

Konuyla ilgili olarak Didim Belediyesi ek gümrük binasında basın toplantısı düzenleyen CHP’li Yıldız’a, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP İl Sekreteri Okan Kılıç, CHP İl Başkan Yardımcıları Dilaver Demir ve Serkan Doğan eşlik etti. Basın toplantısında konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 2021 Eylül ayında düzenledikleri basın açıklamasında Çamlık mahallesinde yer alan ve içerisinde 20 yıllık fıstık çamları bulunan alanın satılmasına tepki gösterdiklerini hatırlatarak, "Çamlık mahallesinde denize sıfır konumda imar durumunda 1797 ada 1, 2 ve 3 parsel, 328 ada 3 parsel ve 2789 ada 1 parselde bulunan 3 farklı alan geçtiğimiz günlerde özel firmalara satılmıştı fakat Mecliste yaptığımız konuşma ve Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz neticesinde satışlar ve ihaleler iptal edildi. Bu yerin karşısına aynı zamanda belediyemiz Didim'e bir amfi tiyatro kazandırıyor.  Bu noktada bizlere destek olan Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay’a ve bu ihalelerin iptal edilmesini sağlayan Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

CHP’li Yıldız, satış yapılan yerin ihalesini alan firmalara karşı bir tutumlarının olmadığını ifade ederek, “Bu yer ihaleye çıkmış ve bu firmalar ihaleye girerek almış. Biz yerin satışına karşı çıktık ve iptal edildi" dedi. 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37