Gebzeli ebeveynler 'Oyuncu Anne' ile buluştu

Gebzeli ebeveynler 'Oyuncu Anne' ile buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Kasım 2016 Çarşamba 15:25
Gebzeli ebeveynler 'Oyuncu Anne' ile buluştu
'Oyuncu Anne' yazar Şermin Çarkacı, Gebzelilerle Gebze Belediyesi’nin düzenlediği seminerde bir araya geldi. Çocuk gelişiminde ebeveynlerin doğru rolü hakkında konuklarını aydınlatan Şermin Çarkacı son kitabı Kötü Alışkanlıklara İyi Örnekler isimli kitabını ücretsiz imzaladı.
 
 
Gebze Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde Gebzelilerle bir araya gelen yazar Oyuncu Anne Şermin Çarkacı, çocuk psikolojisi ve gelişimi hakkında bilgilerini, salonu dolduran konuklarıyla paylaştı. Gebze Kültür Merkezi’ni Gebzelilerin adeta hınca hınç doldurduğu seminer öncesinde Oyuncu Anne Şermin Çarkacı, son kitabı Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler’i ücretsiz olarak imzaladı. Geniş bir katılımın olduğu programda kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediyesi Başkan Vekili Nilay Ayran, şehir dışında olduğu için seminere katılamayan Belediye Başkanı Adnan Köşker’in selamlarını iletti.

KÖŞKER’İN SELAMLARINI İLETTİ
Başkan Vekili Nilay Ayran konuşmasında şunları söyledi:
Sevgili hanımlar ve çocuklar bu programlar bizim için çok önemli. Ben de çalışan bir anneyim. Değerli konuğumuzu da kitaplarından takip ediyorum. Benim de annelik serüvenim de, konuğumuz farklı bir değerlendirmeleriyle bakış açısıyla bir gönül noktası olmuştur. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Önemli olan çocuklarımızın ailede değerleri içerisinde mutlu olarak mutlu birer birey olarak yetişmeleridir. Ben bu anlamda konuğumuzu dikkatli bir şekilde dinlemenizi ve tavsiyelerine uymanızı öneriyorum. Tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimiz sunuyorum.”

MUTLU OYUNLAR MUTLU ÇOCUKLAR
Başkan Vekili Nilay Ayran’ın konuşmasının ardından sahneye gelen Oyuncu Anne Şermin Çarkacı, “Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar” konusunda konuklarını aydınlattı. Çocuklar birlikte zaman geçirmenin önemine değinen Şermin Çarkacı, “Sizler nelerin yapılmasından hoşlanırdınız, nelerden hoşlanmazdınız. Hangi anları, hangi kişileri nasıl anımsıyorsunuz. Geçmişe dönüp bir bakın. Çok eski değil, hepiniz 20-25 yıl önce birer çocuktunuz. Bu bilmediğiniz ya da şu an unutmuş olduğunuz bir şey değil. Sizler birer çocukken size nasıl davranılmasından hoşlanıyorsanız, çocuklarınıza öyle davranın lütfen” dedi.

ZİHİNSEL GELİŞİM İLK 6 YILDA
“Bir insanın zihinsel gelişiminin yüzde 90’ı 0-6 yaş arasında tamamlanır” diyen Şermin Çarkacı, “Bu altı yılı çok verimli, sağlıklı geçirirseniz eğer bu süreci kısaltabiliyorsunuz. Bu altı yıl toplamda 2 bin 190 günümüzü alıyor. Aslında bakarsanız bir insan hayatı için kısa bir süre. Ama biz bu süreyi acaba çocuk doydu mu? Uykusunu uydu mu? Yaşıtları kadar büyüdü mü? gibi şeylere takılarak geçirerek asıl önemli olan şeyleri atlıyoruz. 

0-6 yaş için özellikle 2 bin 190 gün çok önemli” şeklinde konuştu. Çocukların zihinsel gelişim sürecinde ilgi alanlarına göre aktivitelere yönlendirilmesi gerektiğini belirten Çarkacı, “Zihinsel gelişim sürecinde çocukların çok fazla kurs ve aktivitelere gitmesi çocuk için verimli olamayabilir. İlgi alanı tespit edilip ona göre birkaç tane kursa gönderilmesi daha faydalı olacaktır” dedi. 
Çarkacı’nın semineri, Gebzeli konuklarıyla birlikte gerçekleştirdiği özçekim ve çiçek takdimiyle sona erdi. 



Son Güncelleme: 09.11.2016 16:26
Anahtar Kelimeler:
Toyota
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37