HSYK, Saka’yı başkan yaptı

Asıl üye olarak da yetkilendirildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mart 2016 Çarşamba 17:13
HSYK, Saka’yı başkan yaptı
Gebze Adliyesi’nde görev yaptığı süre içinde başarılı çalışmalarıyla tanınan Şerafettin Saka, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı’na atandı. Saka aynı zamanda Bölge Adliye Mahkemesi’nde bulunan komisyonda asıl üye olarak yetkilendirildi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesince hazırlanan ve bin 34 hakim ve savcıyı kapsayan bölge adliye mahkemeleri kararnamesi yayımlandı. Gebze’de bir dönem Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ile Adalet Komisyonu Başkanlığı yapan Şerafettin Saka, HSYK tarafından açıklanan Bölge Adliye Mahkemeleri Kararnamesi’ne göre İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Saka, halen Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütüyordu. Saka’nın daire başkanı olduğu İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne bağlı bulunan şehirler arasında İstanbul, Gebze, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli gibi metropol kentler bulunuyor.

Türkiye’de sadece 7 bölgede bulunan bölge adliye mahkemelerinden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne daire başkanı olarak atanan Şerafettin Saka, ayrıca komisyon üyeliği görevine de layık görüldü.
Gebze’de görev yaptığı süre içinde gerek adalet camiası, gerekse ilçe kamuoyu tarafından başarılı çalışmalarıyla tanınan Şerafettin Saka’nın bu önemli göreve getirilmesi, hem adalet camiasında hem de Gebze bölgesinde sevinçle karşılandı.

 
Son Güncelleme: 30.03.2016 22:22
Anahtar Kelimeler:
ZiyaretKırklareliVali
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37