Hünkar Çayırı TOKİ'ye mi verildi?

Tarihi mekanda yapılaşma tehlikesi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Nisan 2016 Salı 22:34
Hünkar Çayırı TOKİ'ye mi verildi?
Fatih Sultan Mehmet Han'ın vefat ettiği Hünkar Çayırı, Bölgemizin en büyük tarihi miraslarından birisi. Bir çok rant hesaplarının yapıldığı Hünkar Çayırı, şimdi de yapılaşma tehdidi altında.

Gazeteci Yüksel Ercan, tarihi mekanın DMO'ya sonra da Özelleştirme İdaresi'ne verildiğini belirterek, bu mekanın şuanda TOKİ'ye devredileceğini ve tarihi mekanda inşaat çalışmalarının başlayacağını iddia etti.

VEFATIN 532. YILDÖNÜMÜ
Bölgenin tarihi mekanı Fatih'in Otağı Hünkar Çayırı, TOKİ'ye mi devredildi? Son yıllarda tarihi mekanda düzenlenen Hünkar'a Vefa etkinlikleri adını duyuran alan, Hünkar Çayırı, geniş arazileri, bulunduğu konum itibari ile rant çevrelerinin gözdesi olmuştu. Fatih Sultan Mehmet Han'ın vefatının 532. yıldönümünü yad edeceğimiz şu günlerde, Hünkar Çayırı ile ilgili ortaya atılan iddialar, büyük tepkilere neden oluyor.


BÖLGE'NİN AKCİĞERİ
Çayırova ile Gebze arasında ki Hünkar Çayırı, bölgede kalan tek yeşil alan olarak dikkat çekiyor. ASM'nin Üniversite kurmak için proje hazırladığı, Köy Hizmetleri'nin bina dikme derdinde olduğu Hünkar Çayırı, hafriyatçıların da gözdesi olmuş ve hafriyatlarla doldurulmak istenmişti. Tarihi mekan bu kez resmen yapılaşma tehlikesi yaşıyor.

ERCAN UYARDI

Bölge'nin en eski gazetecilerinden olan RAY Medya Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Ercan, Hünkar Çayırı konusunda önemli uyarılarda bulundu. Ercan kişisel paylaşım sayfası Facebook üzerinden yaptığı uyarı da; "Gebze ve Çayırova sınırları içerisinde bukunan Cennet mekan Fatih'in Otağı HÜNKAR ÇAYIRI eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden, DMO'ya geçmiş oradan Özelleştirme İdaresi'ne verilmiş şu sıralar da satışa çıkartılmak üzere. Kocaeli sınırları içerisinde bir Allah kulunun haberi yok. Fatih'in Otağı'nda bugün yarın TOKİ'nin tabelasını görürsek hiç kimse şaşırmasın. Nasıl bir uykudur bu..?" ifadelerine yer verdi. 


YETKİLİLER SESSİZ
Tarihi mekan Hünkar Çayırı üzerinde yapılan rant hesapları, tepkilere neden olurken, özellikle sosyal medya da bu konuya ciddi duyarlılık gösterildi. Ancak, tüm iddia ve tepkilere rağmen yetkililer, sessizliklerini koruyorlar. Tarihi mekanın tüm dokusunun değiştirilerek, ranta ve yapılaşmaya kurban edilmesi an meselesi. 



Son Güncelleme: 20.04.2016 00:05
Anahtar Kelimeler:
Kaspersky
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37