banner55

İnce’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

MMO Gebze Temsilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Barış İnce 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Nisan 2022 Cumartesi 17:21
İnce’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

MMO Gebze Temsilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Barış İnce 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İnce mesajında şunları söyledi:

Emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı bu yıl da zorlu koşullarda kutlayacağız. Çünkü sömürü ve azami kâra dayalı kapitalizm, Covid-19 salgını koşullarında sömürü, işsizlik, yoksulluk ve pahalılığı daha da artırdı.

Bu süreçlerde üretim zincirlerinin kesintisiz olarak çalışması, meslektaşlarımız dâhil bütün emekçiler yoksullaşma, işsizleşme, esnek güvencesiz çalışma biçimleri ve yoğun sömürü koşullarında alın teri döküyorlar.

Emekçilerin istemleri bellidir. Yaşam ve iş güvencesinin sağlanması, işsizliğin olmaması, aç ve yoksul olmamak, emeğin karşılığını hakkıyla almak, eğitim-sağlık-ulaşım-enerji-barınma gereksinimlerinin kamucu politikalarla karşılanması, eşit işe eşit ücret, asgari ücretten vergi kesintisi yapılmaması, kıdem tazminatı hakkına dokunulmaması, BES sisteminin kaldırılması, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin tam olarak alınması, iş cinayetlerinin olmaması, geçici işçi, kiralık işçi olmamak, yasal çalışma süresine uyulması, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, grev ve toplu sözleşme dâhil örgütlenme ve sendikal hakların tanınması, taşeron çalışmanın yasaklanması, kamuya alımlarda adaletsizlik yapılmaması, cinsiyet ayrımcılığı yapılmaması, fabrikalarının satılmaması-kapatılmaması, üretim ve yaşam alanları ile doğal çevrenin rant talanına açılmaması.

Bu bağlamda salgının en ağır yükünü çeken başta sağlık emekçileri ve sendikal hakları mücadeleleri yüzünden işten atılan ve iş yerlerinde direnen işçiler olmak üzere, fabrikalarda, madenlerde, tarlalarda, inşaatlarda, tersanelerde, ofislerde alın teri dökenlerin; emeğin ve emekçilerin birlik, mücadele, dayanışma günü 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.

Ayrıca tüm meslektaşlarımızı, mühendisleri, mimarları, şehir plancılarını, mesleğimize ve özlük haklarımıza sahip çıkmak için, alın terine sahip çıkmak için, 1 Mayıs saat 15.00 de Gebze Trafo Meydanı’nda TMMOB pankartı altında buluşmaya davet ediyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emekçilerin birlik mücadele ve dayanışması.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37