İzmir Foça Adalet Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

29 Aralık 2021 Çarşamba 11:19
İzmir Foça Adalet Mesleki Eğitim Merkezi  açıldı

Türkiye genelinde kurulan 19 Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin toplu açılış töreni 28 Aralık 2021 tarihinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki protokolün katılımı ile Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi. İZMİR (İGFA)- Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Yılmaz tarafından karşılanan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki heyet; ilk olarak Kurum Müdürü Murat Yılmazdan Ceza İnfaz Kurumu ve Adalet Meslek Eğitim Merkezi hakkında genel bilgi alarak zeytin sıkım tesisinde incelemelerde bulundu.

Kurum Müdürü Murat Yılmaz verdiği bilgide; 42 kurum personelinin “Usta Öğreticilik” belgesi aldığını, 2021 Aralık ayı Kalfalık belgesi için başvuran 36 hükümlünün ise sınavları yapıldığını, belgelerini alarak 12. Sınıfta okumaya hak kazandıklarını söyledi. Hâlihazırda Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Adalet Mesleki Eğitim Merkezinde Yiyecek İçecek Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar, Gıda Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi (Yapı Tasarımı ve Teknolojisi), Tarım Bahçe ve Tarla Bitkileri, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanlarında eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Kurum konferans ve sinema salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programı; sırası ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in konuşmalarının ardından Mesleki Eğitim Merkezleri tanıtım videosunun izlenmesi ile devam eti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün konuşması sonrasında 18 ilde kurulan 19 Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin açılışı için telekonferans sistemi ile toplu olarak gerçekleştirildi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37