banner55

KAYNES yeni sektörlerde belge vermeye hazırlanıyor

Bölgemizin Eğitim, Kurs ve Mesleki Yeterlilik Belgesi alanında hizmet veren ilk kuruluşu KAYNES yönetmeliklerle belge zorunluluğu getirilen sektörlerde belge vermeye hazırlanıyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Nisan 2022 Salı 13:07
KAYNES yeni sektörlerde belge vermeye hazırlanıyor

Bölgemizin Eğitim, Kurs ve Mesleki Yeterlilik Belgesi alanında hizmet veren ilk kuruluşu KAYNES yönetmeliklerle belge zorunluluğu getirilen sektörlerde belge vermeye hazırlanıyor.

Şimdiye kadar Türkiye çapında Galericilik Belgesi, Emlakçılık Belgesi, Kaynakçı Belgesi, Köprülü Vinç Operatörlük Belgesi, Makine Bakımcı Belgesi, Makine Montajcısı Belgesi, CNC Operatörü Belgesi, Otomotiv Mekanikçisi Belgesi, Otomotiv Kaportacısı Belgesi, Kuaför Seviye 4 Belgesi, Güzellik Uzmanlığı Seviye 4 Belgesi, Epilasyon Uzmanı Seviye 4 Belgesi gibi bir çok alanda mesleki yeterlilik sınavları ile belgelendirme yapan KAYNES Eğitim, yeni sektörlere belgelendirme yetkisi için çalışmalarını sürdürüyor.

BELGELENDİRME YAPILAN ULUSAL YETERLİLİKLER 55 OLUYOR

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız KAYNES Belgelendirme Genel Müdürü Çetin temel şöyle konuştu:

KAYNES olarak mesleki yeterlilik kurumunun verdiği yetki ve TÜRKAK akreditasyonu uluslararası nitelikte verdiğimiz sektörlere Kuyumcu Seviye 4, Endüstriyel Taşımacı Seviye 3, Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Motosikletli Kurye Seviye 3, Protez Tırnak Uygulayıcısı Seviye 3, Vale Görevlisi Seviye 3 belgesi mesleklerini de ekleyerek sektörümüzdeki lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. Yeni alanlardaki başvuruların hızlı bir şekilde alınabilmesi www.kaynes.com.tr sitemizi hızla güncelliyoruz.

TİCARET BAKANLIĞINDAN KUYUMCULAR İÇİN YENİ YÖNETMELİK

Ticaret Bakanlığı’nca, Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Buna göre Kuyumculuk ticareti yapılabilmesi için "İşletme adına düzenlenmiş yetki belgesine sahip olma" şartına, bu belgenin alınabilmesi için kuyumculuk yapan kişinin veya kuyumcu işletmesinin tam zamanlı çalışan en az bir personelinin ustalık belgesi olması gerekiyordu. Yapılan güncelleme ile, mesleki yeterlilik belgesine sahip olan kuyumculara da Ticaret Bakanlığı’nca kuyumculuk yetki belgesi verilmesinin önü açıldı. Yönetmeliğe göre kuyumculuk faaliyeti için aranan şartlar arasına Kuyumcu Seviye 4 Belgesi eklendi.

BELGELİ ÇALIŞMAK GÜNÜMÜZ DÜNYASININ BİR ZORUNLULUĞU

Birçok alanda yapılan sektörel yasal düzenlemeler ve pandemi sürecinin bir sonucu olarak belgelendirmenin ve belgeli çalışmanın öneminin arttığını belirten Temel, oluşan belgelendirme ihtiyacını mevzuatları iyi takip ederek hızlı ve ciddi çözüm getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37