banner55

Maşukiye Soğuksu Camii Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Maşukiye Soğuksu Camii bahçesine çok amaçlı sosyal tesis yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ocak 2023 Salı 12:33
Maşukiye Soğuksu Camii Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Maşukiye Soğuksu Camii bahçesine çok amaçlı sosyal tesis yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

Yaşlılara ve gençlere yönelik projeleriyle dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Maşukiye Soğuksu Camii bahçesinde çok amaçlı sosyal tesisin çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

GENİŞ KATILIM

Açılışa Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emin Sert, Kartepe Belediye Başkan Vekili Orhan Akyüz, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Maşukiye Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu, Kartepe Soğuksu Camii Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Haluk Ejderoğlu, camii imamları ve Kartepeliler katıldı.

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin okunması ile başlayan programda Kartepe Soğuksu Camii Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Haluk Ejderoğlu “Mahallemizde ikamet eden gencinden yaşlısına herkesi bir araya getiriyoruz. Büyüklerimizi bir araya getirmenin yanı sıra en çok yoğunluğu gençlerimize verdik. Onların sosyal medya içerisinde boş zaman geçirmelerinden ziyade buraya gelerek sosyalleşmeleri bizler kadar herkes içinde önemlidir. Bu yapılan tesis bu amaçla yapılmıştır. Herkesi buraya bekliyoruz. Desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HERKESİN EMEĞİ VAR

Soğuksu Camii İmamı Ali Erdoğan’ın ardından Maşukiye Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu “Kartepemiz her geçen gün gelişmektedir. Bizlere desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Kartepe Belediye Başkanı Kocaman “Birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bereket artar. Yapılan bu binanın anlamı çok önemlidir. Gençlerimiz buraya gelecektir. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için çok önemlidir. Allah sizlerden razı olsun. Her zaman sizlerin yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğim. Bu tesisin yapılmasında herkesin emeği vardır” dedi.

İSVEÇ’E LANETLEME

“Bu eserleri yaptıkça, evlatlarımıza sahip çıktıkça daha güzel günler bizleri bekliyor” diyen Başkan Kocaman “İsveç’te yaşanan olayı görünce insanın yüreği sıkışıyor. Kutsal kitabımıza hakaret ettiler. Tüm İslam alemine hakaret edilmiştir. Biz birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bunlara gereken cevabı veriyoruz. Bunlar hepsi birer maşadır. Bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buna göz yuman herkesi lanetliyorum. İslam dini barış dinidir” açıklamasında bulundu.

KÜLTÜREL KAYNAŞMA

İlk tuğlasını Başkan Kocaman’ın koyduğu tesis kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Maşukiye Soğuksu Camii bahçesinde 60 metre karesi gençlere 40 metre karesi yaşlılara yönelik çok amaçlı sosyal tesis, toplam 100 metre kare alanda hizmet verecek. Çok amaçlı tesis içerisinde gençlere yönelik çeşitli aktivitelerini yapacakları alanlar, yaşlılara yönelik alanda şark köşesi, kütüphane, dinlenme alanları yer alıyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37