Özak: MİA kentin parlayan yıldızı olacak

Özak: MİA kentin parlayan yıldızı olacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ocak 2018 Çarşamba 17:30
 Özak: MİA kentin parlayan yıldızı olacak


 
KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, MİA Projesi'nin 465 hektarlık merkezi iş alanı ile kentin parlayan yıldızı olacağını belirterek, "Bu planın hayata geçirilmesi ile Kocaeli'nin bölgedeki tartışmasız liderliğini de perçinleyecektir" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Sanayi ve Körfez mahallelerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Merkezi İş Alanı (MİA) projesiyle ilgili açıklamada bulundu. 

Özak, MİA Projesi ile birlikte Kocaeli'nin geleceğinin bu bölgede şekilleneceğini ifade ederek, "MİA Projesi ile bu bölgede ulusal ve uluslararası kongre merkezleri, oteller, banka binaları, sigorta binaları, çeşitli markalara ait merkezleri, finans merkezleri, hastaneler, park ve dinlenme alanları, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesislerin bir arada bulunduğu Kocaeli'nin yeni çehresi olacaktır. 

İzmit'in, Kocaeli'nin ve Doğu Marmara'nın geleceği bu bölgede şekillenecektir. Bu alanda yenilenebilir enerji kaynakları teşvik edilecek, yeşil binalar özendirilecek, yapılacak olan yapılar çevreye duyarlı olacaktır" diye konuştu.

Özak, MİA projesinin 60 bin vatandaşa yeni istihdam sağlayacağını belirterek, "MİA bölgesi sayesinde kentin ticari hacmi artacak, ayrıca en az 60 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulacaktır. Kentin yanı başındaki bu bölge, atıl olmaktan çıkartılıp Kocaeli'nin yeni yaşam, iş ve finans merkezi olacaktır" dedi.

Özak, CHP'nin 12 yıl önce projeyle ilgili desteğinden bahsederek, şöyle konuştu:

Hatırlatırım size; bundan 12 yıl önce de MİA'ya CHP destek vermişti. Oybirliği ile alınmış meclis kararı var. Biz milletin vicdanı, milletin temsilcisi olarak vatandaşın menfaatini korumak için buradayız. Dolayısıyla o günden bu yana, gece gündüz çalışarak çevreye duyarlı, uygulanabilir bir plan hazırladık.

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 17.01.2018 17:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37