banner55

Türk Ocakları'nda engellilerin önlerindeki engeller konuşuldu

Türk Ocakları'nda engellilerin önlerindeki engeller konuşuldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Eylül 2019 Pazar 23:44
 Türk Ocakları'nda engellilerin önlerindeki engeller konuşuldu
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi'nin düzenlediği Ocakbaşı sohbetinin bu haftaki konuğu Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Engin Aysu oldu.

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen, engellilerin hayatın her alanında karşılaştıkları engeller ve çözümlerinin anlatıldığı söyleşiyi Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Kocaeli Türkçüler Başkanı Özer Mert Özdemir ve Türk Ocaklılar dinledi.

Açılış konuşmasını yapan şube başkanı Yücel Alpay Demir, "Engelliler ile ilgili konuları sadece engelliler haftasında partilerin ve derneklerin rutin bir faaliyeti olarak değil, gerçekten samimi bir şekilde çözmek için yılın her haftasında gündemde tutmak ve tüm engeller gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ortadan kalkıncaya kadar da fikir alışverişinde bulunmak gerekir" dedi.

Daha sonra konuşan Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Engin Aysu, engellilerin hayatın her alanında var olduğu önlerindeki engeller kaldırıldığı takdirde, pek çok engellinin hiç kimseye ihtiyaç duymadan hayatını tek başına idame ettirebileceğini belirterek, "Engelli olmak engelli olarak yaşamak masraflı ve maliyetlidir. Göstermelik protokol ziyaretleri ile değil de gerçekten yardım etmek isteyenler, engelli ailelerine ve engelli derneklerine yaşamsal olarak ihtiyaç duydukları cihazların alımında maddi destek vermek, onları dinlemek daha faydalı ve daha kalıcı olacaktır.

Bizler engellerimize rağmen aldığımız her nefeste her halimize şükrediyoruz. Bizlere yardım etmek isteyenler acıma duygusu ile değil de hayatın farklı alanlarında kendilerinden yardım isteyen normal bir vatandaşa yardım ediyormuş gibi yardım etmeli, aklına estiği şekilde değil de, danışarak size nasıl yardım etmemizi istersiniz diyerek yardım etmelidir" dedi.

Engellilerin önlerindeki engellerin kaldırılmasında yönetmelik anlamında hiçbir engel olmadığına, ancak yönetmelikleri çekmecelerden çıkartıp uygulayabilecek bürokratlara ihtiyaç olduğuna değinen Engin Aysu, sözlerini kendisine yapılan istekler üzerine bir İzmit türküsü söyleyerek tamamladı. 

Samimi ve esprili geçen söyleşinin ardından konuklara engellilere nasıl yardım edebilecekleri öğretildi.


Son Güncelleme: 15.09.2019 23:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37