Vali Güzeloğlu öldürülen taksicinin ailesine taksi aldı

Vali Güzeloğlu öldürülen taksicinin ailesine taksi aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Aralık 2016 Perşembe 13:34
Vali Güzeloğlu öldürülen taksicinin ailesine taksi aldı
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, geçtiğimiz ay öldürülen, ticari taksisi yakılan Yenidoğan Köprü Taksi Durağı’nda çalışan Halil Güney’in  ailesine ve arkadaşlarına verdiği sözü tuttu. Önce rahmetli Halil Güney’in katil zanlılarının yakalandığı haberini veren Güzeloğlu, daha sonra eş ve çocuklarının mağdur olmaması için yakılan ticari taksinin yerine alınan sıfır kilometre aracın anahtarını eşi Hacer Güney’e teslim etti. 

Köprü Taksi Durak Başkanı Levent Uzun, vefat eden taksici Halil Güney’in eşi Hacer Güney ve oğulları Mehmet Güney, Salih Emre Güney, Mustafa Emir Güney’in hazır bulunduğu İzmit Köprü Taksi Durağı’nda gerçekleşen araç teslim buluşmasına; Güzeloğlu’nun yanı sıra İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kemal Kaya ve Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya katıldı. 
 
Köprü Taksi Durak Başkanı Levent Uzun’un ve Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kemal Kaya’nın yaptığı teşekkür konuşmada; “Öldürülen Halit kardeşimiz için başlatılan kampanyamız vardı. Kampanyamıza katılımın zayıf olmasından dolayı esnaf dostu sayın Valimiz bizden erken davrandılar ve kendi imkanlarıyla bu görmüş olduğunuz taksiyi alıp, Halil Güney ailesine tahsis ettiler.

Bizler de kampanya kapsamında toplanan 6 bin 856 lirayı da sayın Valimizin almış olduğu taksinin diğer giderlerini karşılayacağız. Bu konuda eli öpülecek sayın Valimize ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum”   diyen Kemal Kaya, öldürülen taksici Halil Güney’in yetim kalan çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs vereceklerini söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da yaptığı konuşmada; “Öncelikle dün Fırat Kalkanı harekatında şehit olan ve Gölcüklü Binbaşımız dahil vatan için şahadete erişen bütün şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna süren bu mücadelemizde şehitlerimiz hiçbir zaman unutulmayacak, bizlerle birlikte sonsuza kadar bu milletin gönlünde her zaman yaşayacaklar. Onların emanet ettiği bu toprakları, bu devleti, bu milleti sonsuza kadar yaşatma kararlılığımızı sürdüreceğiz. 

Sizlerin de bildiği gibi esnaf kardeşimiz Halil bey bir cinayete kurban gitmişti. Geride çok değerli eşi ve çocukları ile birlikte bizlere emanet olarak bir aile bıraktı. Devletimiz olarak esnafımızın, insanımızın hep yanında oluyoruz. Başsağlığı için taksi durağımızı ziyarete gittiğimde, bu noktada sorumluluklarımız doğrultusunda bize düşen vazife ve görevleri yerine getirme kararlılığında olduğumuzu belirtmiştim.

Bu konuda hem değerli ailesi hem de tüm esnaf kardeşlerimize söz vermiştik. Bunlardan birincisi katillerin yakalanması ve adalete teslim edilmesiydi. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içerisinde, takdir edilecek bir çabaları sonucu katiller yakalandı ve adalete teslim edildi. 

İkincisi de şüphesiz kardeşimizin geride bıraktığı ailesinin hayatını sürdürebilmelerini sağlayacak bir aracın alınarak, aynı taksi durağımızda kendileri için gelir kaynağı olmasıydı. Bu noktada değerli esnaf birliği başkanımızın başlattığı bir kampanya vardı. 

Biliyorsunuz yılsonundan önce bu aracı teslim edeceğiz ve ailenin geliri olarak faaliyete geçireceğiz diye bizimde bir sözümüz vardı. Bu noktada kampanyamızın sonucundan bağımsız olarak ailesine böyle bir arabayı teslim ediyoruz. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ruhu şad, mekanı cennet olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir büyük devlet olarak insanına, esnafına, zorda darda olan herkese sahip çıkma sorumluluğundadır. Şunu herkes bilmelidir ki suçlu cezasız kalmaz ve adalete teslim edilir” dedi.

Vali Güzeloğlu daha sonra, merhum Hali Güney’in eşi Hacer Güney’e taksinin anahtar ve ruhsatını vererek, ailesine ve taksici arkadaşlara başsağlığı dileklerinde bulundu.   



Son Güncelleme: 22.12.2016 13:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37