Bandırma'da Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim 2021 Salı 13:51
Bandırma'da Muhtarlar Günü kutlandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlikler yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kocabıyık, tarımın önemine dikkati çekti.

Hancıoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz muhtarlar, demokrasimizin ilk halkası, 192 yıldır devletimizin vatandaşa uzanan en yakın hizmet eriyiz. Mahallesinin babası, ablası, ağabeyi, mahalle sakininin ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi için gece gündüz demeden gayret eden kişileriz. Yerinden oynayan bir kaldırımın taşından, susuzluktan, kuruyan ağacın yeşertilmesine, kalemi defteri olmayan öğrencinin ihtiyacının karşılanmasından, yüreği yanan ana babanın tesellisine kadar hayatın her alanında biz muhtarlar varız."

Programın ikinci bölümünde ise Belediye Başkanı Tolga Tosun tarafından Erdek’e bağlı Tatlısu Mahallesi’nde yeni yapılan belediye tesislerinde, protokol üyeleri ve muhtarlara kahvaltı verildi.

İlçe Kaymakamı Aksakal, programda yaptığı konuşmada, "Sonuçta hepimizin amacı, gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızın yerel yönetimlerimizin, meclis üyelerimizin, ilçe başkanlıklarımızın ve mahalle muhtarlıklarımız tümümüzün amacı vatandaşlarımıza gerek kırsal kesimde, gerekse ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini en verimli ve sağlıklı şekilde sürdürülebilir şekilde sunmak." dedi.

Belediye Başkanı Tolga Tosun ise muhtarların özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde büyük özveriyle çalıştığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanlığı tarafından muhtarlara hediyeler verildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37