banner55

Bluepath Robotics fabrikası Kocaeli’nde açıldı

Bluepath Robotics, endüstriyel otomasyon ve malzeme taşımacılığı alanında ileri teknoloji ürünleriyle donatılmış fabrikasını Kocaeli Gölcük'te törenle açtı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Mayıs 2024 Pazartesi 15:17
Bluepath Robotics fabrikası Kocaeli’nde açıldı

Bluepath Robotics, endüstriyel otomasyon ve malzeme taşımacılığı alanında ileri teknoloji ürünleriyle donatılmış fabrikasını Kocaeli Gölcük'te törenle açtı.

Bu önemli adım, şirketin inovasyon ve teknoloji alanındaki hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir kilometre taşı olarak görülüyor. Fabrika, yüksek performanslı robotların üretimiyle iş süreçlerinin verimliliğini yükseltecek ve operasyonel maliyetleri düşürecek.

Bluepath Robotics, yeni yatırımı ile Türkiye'nin ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayarak global pazarda rekabet gücünü artıracak.

Yüksek teknoloji endüstriyel otomasyon robotları geliştiren Bluepath Robotics, Kocaeli Gölcük'teki yeni fabrikasını açtı. Fabrika açılışına kamu adına Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, Koç Grubu adına Otomotiv Grubu Başkanı Haydar Yenigün, Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, Ford Otosan Büyüme ve Akıllı Hareketlilik Lideri Erhan Köseoğlu, şirketin paydaşları ve medya mensupları katıldı.

Yeni fabrika ile şirket, Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı sağlamayı ve global pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Fabrika, son teknoloji otonom mobil robotlar üreterek otomotivden lojistiğe kadar birçok sektörde iş süreçlerini hızlandırma ve maliyetleri düşürme kapasitesine sahip.

Açılışta açıklamalarda bulunan Bluepath Robotics Genel Müdürü İsmail Hakkı Savcı, bu yatırımın şirketin inovasyon ve teknolojideki öncü rolünü güçlendireceğini ve endüstriyel otomasyon ile malzeme taşımacılığı alanlarında yeni standartlar oluşturacağını kaydetti.

ENDÜSTRİYEL ROBOT TEKNOLOJİSİNE YENİLİK GETİRİYOR

Yeni fabrikada üretilen son teknoloji otonom mobil robotlar; lojistikten otomotive, ağır sanayiden e-ticarete kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek. Ayrıca Bluepath Robotics tarafından geliştirilen yazılım sistemleriyle donatılan yeni fabrika, şirketin kendi otonom robotlarına entegre edilen özel çözümler de sunuyor.

Bu yazılım sistemleri, robotların daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak, iş süreçlerini otomatikleştiriyor ve üretim hatlarının esnekliğini artırıyor. Bluepath Robotics’in bu yenilikçi yazılımları, robotların çevre algılamalarını güçlendirirken, karar verme süreçlerini hızlandırıyor ve böylece malzeme taşıma ve montaj operasyonlarındaki doğruluğu ve güvenliği maksimize ediyor.

Fabrikada üretilen robotlar, yerel ve uluslararası pazarlarda işletmelerin operasyonel verimliliklerini artırarak maliyetleri düşürmeye ve süreçleri hızlandırmaya yönelik çözümleriyle öne çıkıyor. Ayrıca, güvenlik standartları ve enerji yönetimi konularında da en yüksek beklentileri karşılama potansiyeline sahip bir tesisle geleceğin fabrikalarının şekillendirilmesi hedefleniyor.

İSMAİL HAKKI SAVCI: TESİSİMİZ, GLOBAL PAZARLARDA REKABETİMİZİ ARTIRMAK VE ÜLKEMİZİN TEKNOLOJİK YETENEKLERİNİ SERGİLEMEK İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT SUNUYOR

Yeni fabrika açılışına dair heyecanını dile getiren Bluepath Robotics Genel Müdürü İsmail Hakkı Savcı, “Yeni fabrikamız, Bluepath Robotics'in endüstriyel otomasyon ve malzeme taşımacılığı sektörlerindeki faaliyetlerini genişletme stratejisinin bir parçası olarak önemli bir kilometre taşıdır. Tesis, genişleyen ürün yelpazemizi destekleyecek ve otonom mobil robotlarımızın üretim kapasitesini artırarak, daha geniş bir müşteri tabanına hizmet vermemizi sağlayacak.

Bu yeni üretim hattı, tüm modellerimizin üretimini içerecek ve bu robotlar, yüksek taşıma kapasitesi ve enerji verimliliği gibi özellikleriyle sektöre değer katmayı hedefliyor. Tesisimiz, global pazarlarda rekabetimizi artırmak ve ülkemizin teknolojik yeteneklerini sergilemek için büyük bir fırsat sunuyor.

Enerji yönetimi ve yüksek güvenlik standartları konusundaki ilerlemelerimiz, müşterilerimize sadece güvenilir ve verimli çözümler sunmakla kalmayacak, aynı zamanda operasyonel maliyetleri azaltmalarına ve süreç verimliliklerini artırmalarına olanak tanıyacak. Bu gelişmeler, endüstriyel otomasyon ve malzeme taşımacılığı sektörlerinde yeni standartlar belirlememize yardımcı olacak” dedi.

Bluepath Robotics hakkında:

2018’de otonom mobil robotlar geliştirme yolculuğuna başlayan Bluepath Robotics, Ford Otosan'ın malzeme taşımacılığı alanında esnek ve verimli çözümler sunma vizyonuyla yola çıktı. Ford Otosan geleceğin fabrika ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir girişim başlatarak 2018 yılında, malzeme taşıma süreçlerini esnek ve maliyet açısından etkin hale getirecek otonom mobil robotların geliştirilmesine ve üretimine odaklandı.

Ford Otosan bünyesinden çıkan bir girişim olarak yolculuğuna devam eden şirket, endüstriyel otomasyon ve malzeme taşımacılığı alanında geleceğin fabrikalarını ve depolarını şekillendirecek çözümlerini, sektör profesyonellerine sunuyor.

Şirketin otonom mobil robotlar, trafik yönetim sistemi yazılımı, tesis iletişim yazılımı ve benzeri geniş ürün yelpazesi, sektördeki dönüşümü yönlendirecek teknolojik çözümleri temsil ediyor. Bluepath Robotics'in odak noktasında, endüstriyel alandaki ihtiyaçlara yönelik özelleştirilebilir çözümler sunarak sektördeki dönüşümü ve endüstriyi geliştirecek yenilikleri sektöre tanıtmak yer alıyor.

Son Güncelleme: 27.05.2024 15:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37